4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ

Sağlık Yayın: 04 Şubat 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 04.02.2019 15:18:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4916 okunma
Google News
 
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Vural Kavuncu 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.
“Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yansıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır.
Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser Gününde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, her yıl milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bu hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmektedir. 
Önemli olan farkındalık yaratarak hasta ve hasta yakınlarını doğru bilgilendirmek ve tedavi süreçlerinde ihtiyaç duydukları sağlık hizmetinin eksiksiz verilmesidir.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde; 1 Tıbbi Onkolojisi, 1 Radyasyon Onkolojisi, 1 Hematoloji ve 1 Çocuk Hematoloji-Onkoloji uzmanımız bulunmaktadır. 20 yataklı kemoterapi ünitemiz ayaktan kemoterapi hizmeti sağlamaktadır (Hematoloji, Yetişkin Tıbbi Onkoloji ve Çocuk Hematoloji-Onkoloji hastalarına). Kemoterapi ünitesinde 3 hemşiremiz çalışmaktadır.  Günlük yaklaşık 20 hastamıza kemoterapi hizmeti vermekteyiz. Hematoloji ve Onkoloji hastalarına dahiliye servisi bünyesinde yataklı bakım hizmeti verilmektedir. Durumu daha ağır olan hastalarımız için palyatif servis bünyesinde hizmet sağlanmaktadır.  Radyoterapi cihazımız mevcut olup hastalara radyoterapi hizmeti de sunmaktayız. Nükleer Tıp Uzmanımız 2 kişi olup hastalarımıza PET tetkiki yapabilmekteyiz. Bunun dışında bazı kanserin lokal tedavisinde uygulanan girişimsel işlemler girişimsel radyoloji uzmanımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Cerrahi ekibimiz de hemen her türlü onkolojik cerrahi işlemi hastanemizde gerçekleştirebilmektedir.  Küçük destek tedaviler, kan transfüzyonu için de günübirlik servisimizi yoğun şekilde kullanmaktayız.
Giderek güçlenen ve yenilenen kadromuz ile tüm vatandaşlarımızın son teknolojik gelişmeler ışığında Türkiye’de uluslararası standartlara göre uygulanan tedavilere kolayca ve ücret ödemeden ulaşabilmelerini sağlamanın gururunu taşıyoruz. 
Erken teşhisin tedavinin başarılı olması adına atılan ilk ve en önemli adım olduğunun unutulmaması gerekir. Kanserin iyileştirilebilir bir hastalık olduğunun bilinmesi ve büyük bir motivasyonla mücadelenin asla bırakılmaması gerekir. Bu anlamda tüm hastalarımıza acil şifalar diler, sağlıklı ve mutlu yaşamlar dilerim.”
Prof.Dr.Vural KAVUNCU
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.