Gediz kaplıcalarında ara tatil yoğunluğu

Gediz kaplıcalarında ara tatil yoğunluğu

Turizm Yayın: 15 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.11.2023 12:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
168 okunma
Google News

 Kütahya’nın Gediz ilçesinde bulunan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi ve Ilıca Termal Tatil Köyünde okulların ara tatile girmesi ile birlikte yüzde yüzlük doluluk oranına ulaşması bekleniyor.


Bölgenin en önemli termal merkezlerinden olan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi ile Ilıca Termal Tatil Köyünde başlayan ara tatil ile birlikte kaplıcalarda bulunan tesislerde yoğunluk başladı.


Ara tatilin başlamasıyla birlikte kış turizmi için en uygun yerlerden biri olan kaplıcalara vatandaşların akın ettiğini söyleyen Murat Dağı Termal Tatil Köyü Müdürü Cemil Ak, “Bölgemizin önemli turizm alanlarından olan Murat Dağında tatil ile birlikte doluluk oranımız yüzde 75 civarında. Bu rakam kar yağışı ve sezonun başlamasıyla yüzde yüze ulaşacak. Yılbaşı ve sömestr tatili için tesislerimizde rezervasyonlar tamamen doldu. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden memnunuz” ifadelerini kullandı.


Yapılan termal yatırımlarla ve şifalı suları ile adından sıkça söz ettiren Ilıca Termal Tatil Köyünde ise ara tatil ile birlikte doluluk oranı yüzde yüzü buldu.


Ilıca Termal Tatil Köyünde bulunan hamamların günün her saatinde dolu olduğunun altını çizen Termal tatil Köyü Müdürü Hasan Hakan Tülüoğlu, “Yataklı tesislerimiz tamamen dolu. Günü birlik gelen birçok vatandaşımız var. Gediz, Kütahya, Uşak, İzmir, Manisa’dan gelen vatandaşlarımız kaplıcalarımızda tatilin tadını çıkarıyor. Hem sağlık hem de huzurlu doğa ortamı ile tatilini geçirmek isteyen vatandaşlarımızın tercihi Ilıca kaplıcaları oluyor. Vatandaşlar sömestr için rezervasyonlarını şimdiden yaptırıyor. Ilıca Termal Tatil Köyünde yapılan yatırımlar sonrasında yatak kapasitesinin arttırılması ile bu yoğunluk zirve yapacağına inanıyorum şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.