Emetli yazarın yeni kitabı

EMET

Kültür Yayın: 07 Eylül 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 07.09.2024 10:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
264 okunma
Google News

Emetli yazarın yeni kitabı "Çanakkale Ruhunu Arıyorum" yayınlandı

Kütahya'nın Emet ilçesinde ev hanımı ve iki çocuk annesi Arife Mecit Arı, ikinci kitabı "Çanakkale Ruhunu Arıyorum" ile edebiyat dünyasında bir kez daha adından söz ettiriyor. Kitap Kulübü Yayınlarından çıkan bu eser, yazarın derin duygusal yoğunluğunu ve memleket sevgisini okuyucularıyla buluşturuyor.

 

Arife Mecit Arı, ilk kitabında "Susma Ey Kalem" memleket sevgisi şiirlerine yer vererek takdir toplamıştı. Bu yeni kitabında ise anı ve gezi türlerini harmanlayarak, edebi yönüyle şiir ve deneme türü yazılarına da yer veriyor. Kitap, Çanakkale ruhunu ve bu ruhun hala nasıl yaşatıldığını anlatan derin bir içsel yolculuk sunuyor.

Yazar, kitabıyla ilgili şu anlamlı sözleri paylaştı:

"Değerli kardeşlerim! Tüm milli ve manevi değerlerin önemini yitirdiği şu zamanda, son bir umutla aradım Çanakkale ruhunu. Bir yitiğini ararcasına yana yakıla; önce şehit dedemin izinde, her karışı mukaddes olan o kutsal topraklarda buldum. Sarsılmaz bir iman ve teslimiyetle Çanakkale ruhunu yeniden keşfettim. İmkansızlıklar içinde imkanlara yol açan, koca yürekli kınalı kuzuların diyarında... Ve bu şerefli milletin her bir ferdinde bulduğum bu ruh, dünya durdukça barışla, huzurla, birlik ve beraberlikle yüreklere taht kursun."

"Çanakkale Ruhunu Arıyorum", milli ve manevi değerlerimize yeniden sahip çıkma çağrısı yapan ve bu değerleri koruma konusunda derin bir sorumluluk hissi uyandıran bir eser olarak raflardaki yerini aldı. Yazar, bu eserini "Asım'ın nesli" olan tüm gençlere ve bu şerefli milletin her bir ferdine ithaf ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.