Çiftçilere Verilen Ürün Desteğinin Arttırılması

Siyaset Yayın: 15 Kasım 2022 - Salı - Güncelleme: 15.11.2022 18:16:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
203 okunma
Google News

Çiftçilere Verilen Ürün Desteğinin Arttırılması  

 

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Meclis Başkanı Halit Topbaş ve beraberindeki heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Kütahya Milletvekillerine ziyaret gerçekleştirdi.  

 

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler ve Av. İshak Gazel’e yapılan ziyarette Borsa üyelerinin yaşamış oldukları sorun ve çözüm önerilerini Milletvekilleri ile paylaştı.

 

Çiftçilerin almış olduğu Çiftçi Hububat ürünlerine verilen, Hububat, Baklagiller ve Dane Mısır Fark Ödemesi Desteğinin güncellenmediği için çok düşük kaldığını bu nedenle çiftçilerimiz ürünlerini satarken müstahsil makbuzu kesilmesinin bir avantajını yaşamadığını bu durumun kayıt dışılığa sebebiyet vermekte olduğunu, çiftinin ve tüccarın bu konuda çok sıkıntı yaşadığını belirten KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, çiftçilerimizin alın teri ile ürettikleri ürünlerde alacakları hububat ürün desteğinin güncellenmesi için Borsa Üyeleri adına talepte bulundu.

 

Müstahsil Makbuzu karşılığında Çiftçilere verilecek Hububat, Baklagiller ve Dane Mısır Fark Ödemesi Desteğinin güncellenmesi ve desteklerin ürün bazında verilmesi sonucunda çiftçilerimiz ve üretici için faydalı olacağını belirten Kütahya Milletvekilleri konu ile ilgili gerekli çalışma ve takiplerin yapılacağını söylediler.

 

KÜTBO üyelerinin sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette, Kütahya tarım ve hayvancılığının gelişmesine katkı sağlayacak projelerin istişaresi yapıldı. İyi dilek ve temennilerle ziyaret sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.