Bütçe teklifine

MHP Kütahya Milletvekili S Ahmet Erbaş, 2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifinin kültür ve turizm bakanlığı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde

Siyaset Yayın: 09 Aralık 2022 - Cuma - Güncelleme: 09.12.2022 15:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
176 okunma
Google News
MHP Kütahya Milletvekili Sayın Ahmet Erbaş, 2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifinin kültür ve turizm bakanlığı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milliyetçi Hareket Partisi adına söz aldı. MHP Kütahya Milletvekili Erbaş, Çinili Cami başta olmak üzere turizm konusunda Kütahya hakkında bir çok konuyu gündeme getirdi. MHP Milletvekili Ahmet Erbaş’ın konuşma metni aşağıdadır. Ayasofya camii, Türkiye için İslam için coğrafyamız için ne kadar önemli ise, Kütahya’da da bu denli önemli bir değerimiz daha var. Bu eserin dünyada başka bir örneği yok. Merhum Ahmet Yakupoğlu hocamızın büyük eseri çinili cami, bu caminin komple içi ve dışı çinidir ve bunun dünyada başka bir örneği yoktur. Rahmetli Yakupoğlu hocamız bütün mirasını Dumlupınar Üniversitesi’ne bırakmıştır. Bu camimiz maalesef dört yıldır restorasyon bekliyor. Ve maalesef ki zemini kaymaktadır. Tabi üniversitenin kısıtlı imkanlarıyla rektörümüz bir şeyler yapmak istiyor. Ama dört yıldır ibadete kapalı, Türkiye’nin ve dünyanın incisi bir camiden bahsediyorum. Bu caminin restorasyonunu mutlaka kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üstlenip üniversite ile beraber ortaklaşa gerçekleştirmeliyiz. Bu arada ben buradan bakanlığımıza Aizonai Antik Kenti’ne ve tavşanlı höyük kentine yapmış olduğu destekler için teşekkür ediyorum. Desteklerin daha da artmasını bekliyorum. Aizonai’deki bulgular ve Tavşanlı’daki bulguların insanlık tarihi için yeni bir sayfa açacağına inanıyoruz. 2023’te faaliyete geçecek olan arkeoloji ve maden müzesini, Kütahya ve Gediz halk kütüphanelerini ve Yüzbaşı Şekip Efendi şehitliği projesini de çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. 1490 yılında şaphane ilçemizde yapılan Koca Seyfettin camii ile m.s. 8. yüzyılda yapılan 12 burçlu Kütahya kalesi ve halk arasında dönenler camii olarak bilinen mevlevihane tadilatları için teşekkür ediyorum. Eğer bugün bağımsız bir devletten ve vatandan bahsedebiliyorsak, Gazi meclisin çatısı altında konuşma yapabiliyorsak bunun mihenk taşı 100 yıl önceki Büyük Taarruzda ve Dumlupınar’da elde edilen zaferdir. 2022’de zaferin 100. yıl kutlamalarında bu farkındalığı yarattınız, şimdi de 2023’te kültür yolu festivali yapacağınız illerden birisi de mutlaka ve mutlaka Kütahya olmalıdır. Ayrıca her yıl yapılan Domaniç şenlikleri yani Hayme ana dediğimiz Ertuğrul Gazi’nin annesi için yapılan törenlerin de bakanlığımız tarafından deruhte edilmesini istiyoruz. Son olarak da, Gediz’de bulunan Murat Dağı’mızdan bahsetmek istiyorum. Bu dağımız, 1450 metre rakımda sıcak ve soğuk suyun aynı anda çıktığı yurdumuzdaki tek dağdır. Hayatlarında bir ağaç dahi dikmeyen kapitalist altın tacirleri yine Murat Dağı’na dadandılar. 100 binlerce ağacımızı katlederek ormanı siyanüre bulayacaklar. Buradan çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımıza da sesleniyorum, Yalnızca seslenmiyorum, bölge halkı adına haykırıyorum. Bu eşsiz doğa harikasını yedirmeyelim.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.