Biyografiler

Tuna İşleyen

Tuna İşleyen

Gazeteci Yazar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Gazeteci Yazar Tuna İşleyen Mayıs 1974'te Almanya'nın Niedersachsen kendinde dünyaya geldi. Ailesinin tersine göçü üzerine  1983 yılında 9 yaşında Türkiye'ye dönen işleyen, Kütahya'da ilkokul ve lise eğitimlerini tamamladıktan sonra Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih bölümünde lisans eğitimi aldı. 2000'li yılların başında lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılında dünya evine girdi. Kütahya'nın Domaniç ilçesinde öğretmenlik görevleri yaptı. Sırasıyla Hayat Bilgisi, Sosyal Bilimler ve Tarih dersleri verdi.  
 

Gazeteci Yazar Tuna İşleyen, mesleği ile nasıl tanıştı?

 
Daha sonra 2003 yılının sonunda gazetecilik mesleği ile yolları kesişen Tuna işleyen ilk haberini 16 Ocak 2004 yılında yaptı. 16 Ocak'ta, 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'na (Balıkesir) ait F-16 uçağının eğitim uçuşu sırasında teknik bir arıza nedeniyle düşmesi üzerine ücretli öğretmenlik yaptığı bölgeden düşen uçak hakkında bilgi toplanması talep edilen İşleyen, Kütahya'nın ilçesi Domaniç'in 15 kilometre güneyinde Karlıtepe mevkiinde 1 askerimizin şehit olduğu kazayı bildirerek ilk kez saha muhabirliği faaliyeti gerçekleştirdi.  İlk tanıklık olduğu olayın ardından Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine geri dönerek bir süre Tavşanlı'nın sesi gazetesinde muhabir olarak çalıştı.  Daha sonra aynı gazetede yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendi. 2008 yılında ailesinin de kurucuları arasında olduğu Tavşanlı Ekspres Gazetesi'nde mesleğine devam etti. Çok sayıda habere imza atan İşleyeni burada sadece haber muhabirliği değil aynı zamanda gazete dizgi, mizanpaj ve baskısı ile ilgili de izlenimler edindi. Kısa sürelik bir ayrılığın ardından Haber Tavşanlı gazetesinde çalışan Tuna İşleyen, gazete yayın hayatına son verdiğinde Ekspres'in genel yayın yönetmeni olarak başına geçti. 

 

Medyanın dijital dönüşümü ve yazdığı eser 

 
Medyanın dijital dönüşümüne ayak uyduran ve özellikle görüntülü haber alanında çalışmalarını ilerleten İşleyen, Youtube yayıncılığında önemli gelişmeler kat etti. Önce İhlas Haber Ajansı Tavşanlı Temsilciği ve ardından Doğan Haber Ajansı kaşeli muhabiri olarak hizmet verdi. Doğan Haber Ajansı'nın Demirören grubuna devredilmesinin ardından Demirören Haber Ajansı için de zaman zaman haber içeriği üreten İşleyen, gazetecilik faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor. 2017 yılında Kitap Kulübü Yayınları markasından yayınlanmış Sülyebala'dan Sülye'ye Sülye'den Günlüce'ye isimli bir kitabı bulunan Gazeteci Yazar Tuna İşleyen, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti ve Cevizdere Şehitleri Gazileri Tanıtım ve Araştırma Derneği üyesidir. 3 çocuk babasıdır. Almanca ve başlangıç düzeyde ingilizce bilmektedir.