Biyografiler

Muhammet Ali Albayrak

Muhammet Ali Albayrak

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
15 Temmuz 1994 İstanbul Bahçelievler’de dünyaya geldi. Lise öğrenimini Zeytinburnu Anadolu İmam hatip Lisesi'nde tamamladı. Bir sene Arapça dil eğitimi tahsili gördükten sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne yerleşti. Burada eğitim gördüğü süreçte Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili aktif çalışmalarda yer aldı.Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü'nü de takiben bitirdi. Eğitim hayatının yanında İngiltere’nin Londra şehrinde İngilizce dil eğitimi alarak yabancı dil birikimini artırdı.

Muhammet Ali Albayrak, okudu yazdı araştırdı.

Yazarlık ve editörlük hayatı boyunca çeşitli mecralarda köşe yazarlığı yapmış ve Sondaj dergisini çıkartmıştır. Seslendirme alanında aldığı eğitimlerle birçok kuruma amatör olarak seslendirme hizmeti vermektedir. Lise ve Üniversite dönemlerinde aktif olarak Vakıf, STK,  Dernek gibi kuruluşlarda aktif teşkilatlanma, organizasyon ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Bu kuruluşlar sırasıyla Fatih Akıncıları Derneği, Avrasya Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, MTTB, Tügva ve Erbakan Vakfı olmuştur. Tügva’da 4 yıl çeşitli teşkilat kademelerinde görev almıştır. 2019 yılı haziran ayı itibariyle hayatını Gül Kader Albayrak’ la birleştirdi ve şuan bir kız çocuğu babasıdır. Başakşehir’de ikamet etmektedir.
 
Altı çocuklu, Bayburtlu bir ailenin iki erkek evladından birisidir. Sivil toplumdaki mücadelesi süregelen bir süreç içerisinde devam etmektedir. Bununla beraber iş hayatında gayrimenkul ve inşaat sektöründe yatırımcı olarak bulunmaktayım. Genç bir girişimci ve iş insanı adayı olarak birçok sektörde ARGE ve girişim çalışmaları yürütmektedir. Şuan Zaim üniversitesinde burslu olarak Sosyoloji bölümünde yüksek lisans eğitimi görmektedir.

Albayrak bize ne söylüyor?

"Hayatta bunca yük olan ve zulmeden insanın karşısında bizler dimdik durarak yük almalıyız. Hayatı kısa bir fırsat alarak değerlendiriyorum. Kendimi, çevremi, ülkemi ve dünyayı nasıl değiştirebilirim?’  sorusunun cevabını arıyorum. Yapılmayanı yapmak, düşünülmeyeni tercih etmek için yaptığım işleri farklı boyutlardan ele aldım. Toplumun benden beklentilerinden çok bizim insanlık olarak nelere ihtiyacımızın olduğunu araştırıyor ve hakikatin insanlıktan beklentilerine odaklanmayı tercih ediyorum. İlerideki hayat maratonunda mutlaka iz bırakacak işlerle hemhal olmayı temenni ediyorum."