Biyografiler

İbrahim Yılmazer

İbrahim Yılmazer

İKK Uzmanı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İbrahim Yılmazer, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş, kariyerinde hem yurtiçi hem de yurtdışında ticari ve diplomatik görevlerde bulunarak geniş bir tecrübeye sahip olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nda çalışma deneyimi bulunan Yılmazer, özellikle bilgi güvenliği, siber güvenlik, ticari ve endüstriyel casuslukla mücadele, ve istihbarata karşı koyma konularında akademik ve mesleki olarak uzmanlaşmıştır.

İbrahim Yılmazer'e ait çalışmalar nelerdir?

2020 yılı itibariyle bilişim, güvenlik ve Ar-Ge alanlarında faaliyet gösteren UNDEX (UNDerstanding EXchange) isimli şirketin kurucusu ve genel müdürü olan Yılmazer, bu şirket aracılığıyla bilgi ve teknoloji geliştiren firmalara eğitim, denetim ve güvenlik sistemi kurulum hizmetleri sunmaktadır. Yılmazer, akademik ve teknik çalışmalarının yanı sıra insani yardım ve sivil toplum kuruluşları (STK) faaliyetlerinde bulunmakta teknoloji ve inovasyon projeleri yürütmektedir.

Kriz yönetimi, bilgi güvenliği ve kurumsal istihbarata karşı koyma alanlarında derinlemesine çalışmalar sürdüren Yılmazer, bu alanlarda teknik içerikler üretmekte, İngilizce ve Türkçe dillerinde güvenlik ve istihbaratla ilgili kitap ve makale çevirileri yapmaktadır.Kasım 2023'te Diyarbakır'da "Hızır'la Kırk Saat Görsel Sanat Sergisi" nde dijital eserleri sergilenmiştir. İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Yılmazer, Kitap Kulübü Yayınları'ndan yayımlanan "İş Dünyasında İstihbarata Karşı Koyma" adlı eseri okurla buluşturmuştur. 

Evli ve bir çocuk babası olan İbrahim Yılmazer, iş dünyasında kazandığı tecrübelerini akademik başarılarıyla birleştirerek çok yönlü bir kariyer sürdürmektedir.