chat odaları sohbet islami chat dini chat

BELEDİYE VATANDAŞLARI UYARDI

BELEDİYE

Asayiş Yayın: 13 Ocak 2026 - Salı - Güncelleme: 13.01.2026 14:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Havaların soğuması ve ısınma ihtiyacının artmasıyla birlikte Tavşanlı'da baca yangınlarında artış yaşanıyor. Yetkililer, özellikle soba ve kalorifer kullanılan binalarda bakımsız ve temizlenmemiş bacaların ciddi yangın riski oluşturduğuna dikkat çekiyor.

BELEDİYE VATANDAŞLARI UYARDI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tavşanlı Belediyesi İtfaiye ekipleri, baca temizliğinin yangınların önlenmesindeki hayati önemine vurgu yaparak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. İtfaiye yetkilileri, ısınma sezonu öncesi ve sezon içinde bacaların düzenli olarak yetkili kişilere temizletilmesi gerektiğinin altını çizdi.

RİSK NASIL AZALTILIR?

Uzmanlar, baca yangını riskini azaltmak için şu önlemlerin alınmasını öneriyor:

Bacalar, ısınma sezonu başlamadan önce mutlaka uzman baca temizleyiciler tarafından kontrol edilmeli ve temizlenmeli.

Soba ve kaloriferler standartlara uygun yakıtlarla (TSE belgeli kömür) yakılmalı.

Bacaların çatıyı yeterince aşması ve hava akımına engel olacak şekilde konumlandırılmaması sağlanmalı.

Baca gazı zehirlenmelerine karşı soba yakılan ortamlarda uygun havalandırma yapılmalı.

İtfaiye ekipleri, olası bir baca yangını durumunda vatandaşların öncelikle 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramalarını, yangına müdahale etmeye çalışmamalarını ve binayı derhal tahliye etmelerini istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.