Araçlar neden yanar?

Araç Yangını

Teknoloji Yayın: 01 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 01.07.2023 13:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
875 okunma
Google News

Araç Yangınları Nasıl olur ve nasıl önlenir?

 

Görüntülü Haber 

 

Çukurköy Oto Sanayisinde hizmet veren elektrik ustası İlhan Atak, son zamanlarda artan araç yangınlarına dikkat çekiyor. Atak, araç sürücülerinin daha bilinçli olmaları gerektiğini belirterek, "Araçlarının bakımını düzenli yaptırmaları gerekiyor." diye uyarıyor. Benzin ve LPG'li araçlarda benzin boruları ve otomatiklerin çürüme ya da kaçak riski taşıdığına dikkat çeken Atak, bu durumların kontrol edilmediği takdirde yangın riskinin artacağını ifade ediyor.

 " Araç sürücüleri LPG’li araçları hep LPG ile bindikleri için hiç benzin kontrolü yaptırmıyorlar. Benzin borularında çürümedir, otomatiklerinde kaçak var mı bunları kontrol ettirmiyorlar. Eğer benzin borularında, benzin otomatiğinde kaçak varsa yangın söz konusu olabiliyor."

 


Kablolar Yangın Riskini Artırabilir

 


Bunun yanı sıra, Atak araçlardaki elektrik kablolarının da yangın riski taşıdığını belirtiyor. Ezik veya soyulmuş kabloların, eğer sağlam bir şekilde bantlanmazsa yangına sebep olabileceğini vurguluyor. Ustaya göre bu risk, araçların kablolarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekli bakımlarının yapılmasıyla minimize edilebilir.

"Diğer hususta araçların kablolarında eziklik filan olabiliyor. Soyulmuş kabloları gördükleri zaman sağlam bantlanmadığı zaman yangın söz konusu olabiliyor."
Önemli Tavsiyeler: Araç Sürücülerine Öneriler
İlhan Atak, araç yangınlarının önüne geçilebilmesi için sürücülere bazı önerilerde bulunuyor. Yakıt borularının ve kabloların kontrolünün yanı sıra, sürücülerin araç bakımlarını düzenli olarak yaptırmalarını ve bu konuda daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Atak ve ekibi, bu sayede araç yangınlarının önüne geçilebileceğine inanıyorlar.

"Özellikle araç sürücülerine şunları tavsiye ediyoruz. Araçlarının benzin kontrolünü mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Bu konuyu dikkate alamayanlar olabiliyor. Az önce bahsettiğim gibi kablolarını sıklıkla kontrol etmeli veya ettirmeliler. Bunlara dikkat edilirse yangınların önüne geçilebileceğini düşünüyorum."
İlhan Atak ve ekibi, Tavşanlı Sanayi Sitesi'nde araç bakımlarını gerçekleştiren bir ekip olarak, halkın hizmetinde olduklarını ifade ediyor.  Atak, araç yangınlarının önüne geçmek ve sürücülerin güvende hissetmelerini sağlamak için gereken her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtiyor.  

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.