Ahmet Uluçay anısına

Ahmet Uluçay anısına

Gündem Yayın: 06 Aralık 2022 - Salı - Güncelleme: 06.12.2022 13:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
121 okunma
Google News
Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)  tarafından Türk sinemasının bilge yönetmeni Kütahyalı Ahmet Uluçay anısına düzenlenen panele katıldı. 
 
Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen, her yönüyle Ahmet Uluçay ve sinemasının anlatıldığı panel Ahmet Yakupoğlu Amfisi'nde yapıldı.
 
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal’ın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak Film Yönetmeni, Akademisyen, Yazar Cengis T. Asiltürk, Yönetmen Nuray Kayacan, Görüntü Yönetmeni Hayri Çölaşan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ramazan Cin, eşi Ayşe Uluçay, oğlu İdris Uluçay, Yazar Mustafa Uysal, Arş. Gör. Sercan Kehribar katıldı. 
 
“BİZİM İSMİMİZ BELKİ OLMAYACAK AMA AHMET ULUÇAY YÜZYILLAR SONRA BİLE ANILACAK” 
 
Ahmet Uluçay'ın Kütahya ve Türkiye için önemli bir değer olduğunu belirten Vali Ali Çelik, “Onun bıraktıklarına sahip çıkarsak kendimize değer katabiliriz. Bizlere bir yol çizmesi konusunda bıraktığı ışıkla, hedeflerle kendimiz açısından bir şeyler elde edebiliriz. Bugün bir araya gelmemiz kendimiz ve Kütahya’mız açısından önemli. İyi insanlar geride bıraktıkları eserleri ve hoş sedayla anılıyorlar. Yüzyıllar sonra belki bizim ismimiz olmayacak ama Ahmet Uluçay hep anılacak” dedi.
 
“TEPECİK’TEN DÜNYA YÖNETMENİ ÇIKTI”
 
Sözlerin ve düşüncelerin vücut buluşunu Ahmet Uluçay’ın hayatında görülebileceğini kaydeden Vali Ali Çelik, “Ne söylemek istediğinize ilişkin düşünceniz, yaşam amacınız ve varoluşa ilişkin beklentileriniz sizin kim olacağınızı, nasıl bir hayat yaşayacağınızı belirliyor. Bunu inatla savunmak, size biçilen rolün dışında yaşamak istediğinizi tercih etmek Ahmet Uluçay’ı tanımlayacak en önemli cümle. Onun normalin dışındaki kendin olma, inandıklarının peşinde koşma arayışı toplumda deli olarak tanımlanıyor. Çünkü onun hayalleri, insanların ufuklarının ötesinde. Kimse Tepecik beldesinden dünya yönetmeni çıkma hayalini mantıklı görmüyor ama o bunu başarıyor” diye konuştu. 
 
“BİZE KOCAMAN HİKÂYE VE RESMEDİLECEK BİR SANAT BIRAKTI”
 
Babasının o karşı koyuşlarına rağmen inadına 'yönetmen olacağım' duygusunun çok önemli olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Ahmet abimiz bize kocaman hikâye ve resmedilecek bir sanat bıraktı. Onun her zaman destekçisi olan değerli eşi Ayşe ablamıza, çocuklarına teşekkür ediyorum. İyi ki destek olmuşlar ve biz Ahmet Uluçay’ı kazanmışız” ifadelerini kullandı. 
 
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da görüntülü mesajla Ahmet Uluçay’ı andı.
 
Panel, plaket takdiminin ardından sona erdi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.