Pramatüre günü kutlandı

PARKHAYAT 17 Kasım Prematüre Gününü Kutladı

Sağlık Yayın: 21 Kasım 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 21.11.2022 09:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
204 okunma
Google News

PARKHAYAT 17 Kasım Prematüre Gününü Kutladı

Dünyada ve ülkemizde prematüre bebekler ve sorunları ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla 2011 yılından bu yana 17 Kasım "Dünya Prematüre Günü" olarak kutlanmaktadır. 17 Kasım Prematüre Günü kapsamında PARKHAYAT Kütahya Hastanesinde etkinlikler düzenlenerek; ayaktan hizmet alan 900 hasta ve yakınlarıyla birlikte 2000 kişiye, ana giriş önünde stand kurularak, yenidoğan yoğun bakım hemşirelerince bilgilendirmeler yapılıp, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Prematüre (Erken doğan) bebeklerin yaşayabilecekleri riskleri ve hastalıkları yanında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları polikliniklerinden alabilecekleri hizmetler ve PARKHAYAT Kütahya Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hakkında bilgiler verildi.

Hastalar ve yakınları aşağıdaki konularda bilgilendirilmiştir;

-Bir bebek 37. haftadan önce doğarsa prematüre bebek olarak kabul edilir. Erken doğan bebekler pek çok sağlık sorunu ile karşılaşma riskine sahiptir.

-Prematüre doğumun birçok nedeni vardır. Ana rahmindeki bebek, rahim ve plasentaya ait sorunlar ayrı ayrı prematüre doğum nedeni olabilir.

-Her yıl yaklaşık 15 milyon bebek prematüre doğmaktadır. Dünya genelinde doğan her 10 bebekten 1'i prematüredir.

-Ülkemizde de her yıl yaklaşık 1.400.000 bebek doğmaktadır ve bu bebeklerin 150 binden fazlası dünyaya prematüre olarak gelmektedir.

-Prematüre farkındalık rengi mor renktir.

PARKHAYAT Kütahya Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 5 yataklı 2. basamak ve 6 yataklı 3. basamak küvözleriyle Kütahya ve bölge halkına hizmet vermektedir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.