ZİNCİRLİ KAYALAR KALDIRILIYOR

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2018 - Salı - Güncelleme: 01.05.2018 09:48:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2233 okunma
Google News

ZİNCİRLİ KAYALAR KALDIRILIYOR

KÜTAHYA'nın Tavşanlı ilçesinde tepelik alanda yan yana bulunduğu için 'Zincirli kaya' olarak adlandırılan kayalar dinamitlerle patlatılıp kaldırılacak.  Dağçeşme ve Moymul mahalleleri arasında, tepelik alanda bulunan kaya parçalarının alt kesimlerdeki evler ve yoldan geçen araçlar için tehlike yaratıyor. Tavşanlı Belediyesi, kayalıkların kaldırılması için çalışma başlattı. İstanbul merkezli bir şirketle anlaşan belediye, önümüzdeki günlerde kaya parçalarını dinamitlerle patlatıp, alanı temizleyecek.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "büyüklükleri nedeniyle de yerleşim alanlarını tehdit eden zincirli kayaları kaldırma zamanı geldi. Uzun yıllar bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımız Allah göstermesin yaşanabilecek küçük bir depremde bu kayaların evlerinin üzerine yuvarlanıp can ve mal kaybına neden olabileceği endişesiyle bizlerden talepte bulunuyordu. Bu konuda bir proje hazırlandı. Zincirli Kayaları kaldırıyoruz. Mahalle sakinlerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

'ZİNCİRLİ DEDE, RUHUNA FATİHA'

İlçe sakinleri, kayalıkların olduğu yere kimler tarafından konulduğunu bilmedikleri 'Zincirli Dede, Ruhuna Fatiha' yazılı mermer tabela asıldığını söyleyerek, "burası bir türbe değil. Yan yana kaya parçaları olduğu için buraya zincirli kaya adı verilmiş. Bu kayalıklar, Allah göstermesin buradan göçmüş olsa Moymul mahallesinin yarısını götürür. Bunun için bunların kaldırılması gerekir" dedi.

Vatandaşlardan bazıları da "zincirli kaya bir magma püskürtüsüdür. Burayı korumak için bir de 'Zincirli dede' taşı koymuşlar oraya. 'Dede bunları, zincirli kayaları duasıyla durdurdu' denir. Ama aslında orada ne ölü vardır ne dede vardır. Böyle bir şey yoktur" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.