Zenginden Alıp Fakire Dağıtıyor

Yaşam Yayın: 07 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 07.03.2021 18:04:57
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1621 okunma
Google News

 

Hayatını Yoksullara Adayan Bir İyilik Meleği; Nergiz Şenocak

 

Zenginden Alıp Fakire Dağıtıyor

 

Yıllarını tekstil sektörüne vermiş emekçi bir kadın Nergiz Şenocak. Bir kadının tek başına neler başarabileceğinin de iyi bir örneği.  Sıradan bir tekstil işçisiyken 5 yıl önce bir yardım derneği kurarak iyilik hareketi başlatan Şenocak, bugüne kadar yüzlerce ihtiyaç sahibine; tekerlekli sandalye, hasta yatağı, tıbbi malzeme, eşya ve gıda yardımı yapılmasını sağladı, yeni evlenen yoksul çiftlere ev kurdu.

 

 

 

“Zenginden alıp fakire vermek” tarihten günümüze kadar dilden dile dolaşan bir söylem. Bunu başarabilmek ise az rastlanılan bir durum, Denizli’de sıradan bir tekstil işçisiyken tek başına iyilik hareketi başlatan Nergiz Şenocak, çalışkanlığı ve girişkenliği sayesinde bugüne kadar yüzlerce ihtiyaç sahibine yardımcı olmayı başardı.

 

200’den Fazla Engelliye Tekerlekli Sandalye Temin Etti

 

2016 yılında kurduğu Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği bünyesinde bağışçılardan kullanılmış eşya ve giysi toplayan Şenocak, bunları kendi imkanlarıyla ihtiyaç sahiplerine iletiyor. Eşyaları kendi arabasıyla toplayıp dağıtan, derneğin kirasını dahi kendi cebinden ödeyen Şenocak, gönüllülerin desteğiyle bugüne kadar 200’den fazla ihtiyaç sahibi engelliye tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Binlerce yatalak hasta ve hasta yakınına yardım yapılmasını sağlayan Şenocak, köy okullarına giysi ve kırtasiye yardımı ulaştırdı, Ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerine gıda paketleri dağıttı, tüm eşyalarıyla yeni evlenen 3 çiftin evini döşedi.

 

12 Yaşından Beri Çalışıyor

 

Henüz 12 yaşında okulu bırakarak iş hayatına atılan, hayatı tekstil firmalarında, çeşitli departmanlarda çalışarak geçen Nergiz Şenocak, şimdi hem yerel bir TV kanalında program yapıyor, hem de kendi kurduğu dernek bünyesinde binlerce ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıyor.

Dernek çalışmalarından ailesine dahi yeterince zaman ayıramadığını belirten Nergiz Şenocak, kızının kendisine sitemde bulunduğunu söyledi. Yardımseverlik özelliğini babasından aldığını ifade eden Şenocak, “Kendisi çok sosyal bir insandı. Düğünlere, cenazelere her türlü sosyal etkinliğe katılırdı. Köyden bir hasta gelse babam evde misafir ederdi, biz ardiyede yatardık. O zamanlar ona kızardım ama şimdi onu çok iyi anlıyorum. İnsanlara yardım etmenin verdiği mutluluk bambaşka. Bir yere gidecek olsak mutlaka küçük de olsa bir hediye götürme alışkanlığını ondan edindim. Hiçbir yere elimiz boş gitmedik. Bir çorap  veya bir havlu götürmek bile insanları mutlu ediyor. Değer verdiğinizi göstermiş oluyorsunuz” diye konuştu.

 

Topladığı Kullanılmış Eşyaları Garibanlara Dağıtıyor

 

Nergiz Şenocak dernek bünyesinde yaptığı çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:


“Derneğin amacı işe yarar kullanılmış eşyaları toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtmak. Arkamda hiçbir maddi güç yok. Bir yer kiralayarak başladık. Ancak toplanan eşyaları koyacak bir depomuz yoktu. Toplanan giysileri ayıklayıp temizlemek, işe yarar olanları ayırmak hiç de kolay bir iş değil. Gönüllülerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduk. Sizin ihtiyaç fazlanız olan bir eşya mutlaka bir başkasının ihtiyacı oluyor. Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak gereçlerinden tekerlekli sandalye ve tıbbi malzemelere kadar işe yarar her türlü ikinci el malzeme ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdük. 200’ün üzerinde engelliye tekerlekli sandalye temin ettik. Bunların çoğu gönüllülerimizin bize bağışladığı sandalyelerdi. 5-6 tanesini de dernek olarak biz satın alıp verdik. Ayrıca yeni evlenen ihtiyaç sahibi 3 çiftimiz için  mobilyasından beyaz eşyasına, nevresiminden perdesine kadar 3 tane gelin evi döşedik. Pandemi nedeniyle etkinliklerimize ara verdik ama yardımlarımız devam ediyor.

 

 

 

Diyarbakır’a Gönül Köprüsü

 

Öncelikli olarak Denizli ve ilçelerine yardımda bulunduklarını kaydeden Nergiz Şenocak “Ama bir keresinde bizi yardım için Diyarbakır’dan aradılar. Oradaki bir dernekle bizi karştırmışlar. Ama kendilerini kırmadık. Diyarbakır’daki bir anaokuluna mont, bot ve kırtasiye yardımı götürdük. Oradaki Empati Derneği ile birlikte organize ettik. Ayrıca onları TV programımıza konuk ettik” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.