ZEKA YÖNETİMİ UŞAK’TA BİR ARAYA GELDİ

Ekonomi Yayın: 27 Temmuz 2018 - Cuma - Güncelleme: 27.07.2018 12:08:50
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3611 okunma
Google News

ZEKA YÖNETİMİ UŞAK’TA BİR ARAYA GELDİ
Zafer Kalkınma Ajansının 2018 yılı 7. Yönetim Kurulu toplantısı Manisa Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Uşak’ta gerçekleştirildi. 
 
Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı'nın Yönetim Kurulu Toplantısı Uşak Sanayi ve Ticaret Odasında  yapıldı.
 
Toplantıya Manisa Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Güvençer, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz,   Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ZEKA Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz katıldı. 
 
Yönetim Kurulu Başkanlığını bir yıl süreyle devralan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Yönetim Kurulu Başkanlığı süresince ZEKA’ya verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.
 
“SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
 
Zafer Kalkınma Ajansının  Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerimizin sürdürülebilir kalkınması için faaliyet gösterdiğini belirten Manisa Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Güvençer, “Zafer Kalkınma Ajansı, kurulduğu günden bu yana birçok planlama çalışması yaptı, projelere mali ve teknik destek sağladı, yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdi. Son zamanlarda ise, bu çalışmaların yanında gerek güdümlü proje geliştirme, gerekse AB üzerinden yeni fonlar temin etme noktasında önemli çalışmaları oldu. İnşallah bu çalışmalarımızı daha da arttırarak illerimizin ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına ve vatandaşlarımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi. 

Toplantının gündem maddeleri hakkında da bilgi veren Manisa Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Güvençer, “Toplantımızda ilk olarak mali yönetim yeterliliği kapsamında Nisan ayında Ajansımızın   faaliyetlerini denetleyen Kalkınma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı yetkililerinin hazırladığı denetim raporunu değerlendireceğiz. Diğer iki gündem maddemizde mali yönetim yeterlik raporunda yer alan tespit ve öneriler ışığında hazırlanan iç kontrol sistemi yönergesi ve personel performans değerlendirme sistemi yönergesini görüşeceğiz. 2018 yılı kalkınma ajanslarının yeniden yapılandırılması ve çalışmalarının revizyonu açısından önemli bir yıl oldu. Sonuç odaklı programların uygulanmaya başladığı 2018 yılı aslında önemli bir dönüşümün başlangıcıydı. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda 2019 Yılı Çalışma Programı ve Bütçe hazırlıklarına başlayacağız. Müteakip toplantılarda ise Genel Sekreterlik tarafından hazırlanacak olan 2019 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesini detaylı olarak görüşeceğiz. Diğer gündemimizde ise 2019 yılı içerisinde Bölge illerine yapılması planlanan kamu yatırım tekliflerini, Ajans tarafından Bölge Planına uyumu ve bölgesel bütünlüğü de dikkate alınarak hazırlanan raporları da göz önünde bulundurarak değerlendireceğiz. Altıncı gündem maddemizde Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte kamu yönetim sistemindeki yeniden yapılanma kapsamında Ajansı ilgilendiren mevzuat değişiklikleri hakkında bilgi alacağız. Bir diğer gündem maddemizde 3 adet mali destek programının dönemsel raporlarını değerlendireceğiz. Bu kapsamda, programlara ilişkin varsa sorunları değerlendirip çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Son olarak iki yönetim kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Mayıs ve Haziran ayı gelir-gider cetvelini görüşeceğiz” diye konuştu.
 
Manisa Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Güvençer’in konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanmasıyla sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.