ZEKA VALİ AHMET HAMDİ NAYİR BAŞKANLIĞINDA MANİSA'DA TOPLANDI

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2018 - Salı - Güncelleme: 01.05.2018 10:51:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2062 okunma
Google News

ZEKA VALİ AHMET HAMDİ NAYİR BAŞKANLIĞINDA MANİSA'DA TOPLANDI
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2018 yılı 4. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kütahya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Manisa’nın Salihli ilçesinde yapıldı.

Toplantıya, Kütahya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Uşak Valisi Salim Demir ile ZEKA Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantı öncesi konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, oda ve borsalarda yapılan seçimler sonrası ZEKA Yönetim Kurulunda değişiklik olduğunu kaydetti. Vali Nayir, "Gündemimize geçmeden önce malumunuz Nisan ayı oda ve borsalarımız da seçim ayı idi. Seçimler neticesinde Yönetim Kurulumuzda da değişiklikler oldu. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil görevlerini devrettiler, kendilerine hem Ajansımıza hem de bölgemize bugüne kadar yapmış oldukları katkılardan doları teşekkür ederim. Bu vesileyle aramıza katılan İsmet Özotraç ve Mehmet Yılmaz’ı tebrik eder, yeni görevlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Zafer Kalkınma Ajansının 2018 yılının 4. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddeleri hakkında bilgiler veren Vali Nayir,  "İlk gündem maddemizde; Zafer Havalimanının mevcut durumu ve etkinliğinin artırılması konusunda istişarelerde bulunacağız. Aynı gündem maddesi kapsamında Zafer OSB merkezli oluşturulabilecek bölgesel kümelenme çalışmalarını değerlendireceğiz. İkinci gündemimizde yer alan bağımsız denetim kapsamında Sermaye Piyasası Kurulunun yetkilendirdiği bir denetim firması Ajansımızı denetlemiş ve Mart 2018 sonunda raporunu Ajansımıza sunmuş olup herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış ve Ajans çalışmaları yerinde bulunmuştur. Sadece iç denetçi eksikliğine dikkat çekilmiş, biz de bu konuda farklı dönemlerde ilana çıkmamıza rağmen iç denetçi istihdam edememiştik, bu sene içerisinde yine personel alımı yapmayı planlıyoruz ve iç denetçi istihdam etmeye çalışacağız. Diğer gündem maddemizde ise yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepler ve projelerle ilgili gelişmeler hakkında bilgiler alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Mali Destek Programlarıyla ilgili olarak, 2017 yılında uygulaması biten 3 adet programın kapanış raporları ile devam eden programların ilerleme raporları hakkında bilgiler alacağız. Daha sonraki gündemlerimizde ise, iki yönetim kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Şubat ve Mart ayı gelir-gider cetvellerini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz" diye konuştu.

Toplantıda görev süresi biten Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil'e hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek hediye takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.