ZEKA MANİSA’DA TOPLANDI

ZEKA MANİSA’DA TOPLANDI

Gündem Yayın: 24 Aralık 2015 - Perşembe - Güncelleme: 24.12.2015 13:29:53
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2868 okunma
Google News
Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı son Yönetim Kurulu Toplantısı Manisa’da yapıldı. 

Uşak Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ile ZEKA Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uşak Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur, “ İlk gündem maddesi olarak 2015 yılı doğrudan faaliyet destek programının 3. Dönemi kapsamında ajansımıza sunulan proje başvurularını görüşeceğiz. Bir önceki toplantımızdan bu yana 16 proje başvurusu geldi. DFD kapsamında mevcut durumda 157 bin TL mali kaynağımız kalmış olup bu 16 projeden başarılı olanların tamamının desteklenmesi mümkün olmayacaktır. Bu sebeple yönetim kurulu olarak illerimiz için daha öncelikli olduğunu düşündüğümüz projeleri asil listeye alacağız. Bununla birlikte, 2016 DFD’yi yılın ilk çeyreğinde daha yüksek bir bütçeyle ilan etmeyi planladığımızı da sizlerle paylaşmak istiyorum. İkinci gündem maddemizde yararlanıcılardan gelen proje taleplerini ele alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Sonraki gündem maddemizde ajansımız tarafından 2015 yılında ilan edilen sanayide rekabetçiliğin geliştirilmesi mali destek programı (SAREP) ile sosyal kalkınma ve beşeri gelişme altyapı mali destek programı (SOBEP) kapsamında desteklenen projelere ilişkin ilerleme raporlarını görüşeceğiz. Kamuoyu tarafından özellikle bilinmesini isterim ki, projelere mali destek sağlamanın yanında sağlanan desteklerin etkin ve belirlenen hedeflere uygun bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını 2 ayda bir hazırlanan bu raporlar vesilesiyle yakından takip ediyoruz. Dördüncü gündem maddemiz olarak güdümlü proje önerilerini ele alacağız. 2016 yılında uygulamaya başlayacağımız güdümlü proje konuları hakkında fikir alış verişinde bulunacağız. Başka bir gündem maddesi olarak 2016 yılı bütçe yetki devirlerini ve 2015 yılı insan kaynakları politikası raporunu görüşeceğiz. Yedinci ve sekizinci gündem maddemiz kapsamında 2016 yılı maaş protokolü ve 18-19 Aralık tarihlerinde Kütahya’da gerçekleştirdiğimiz Kalkınma Kurulu toplantısı kararlarını ele alacağız. Son olarak iki yönetim kurulu toplantısı arasında ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler hakkında bilgi alacak ve her ay düzenli olarak yaptığımız gibi bir önceki ayın (Kasım ayının) gelir-gider cetveli’ni görüşecek ve mali durumumuzu değerlendireceğiz. Sözlerime son vermeden önce 2016 yılı proje teklif çağrıları başvuru rehberlerinin hazırlık sürecinin tamamlandığı ve bakanlığın onayına bu ay içerisinde sunulacağı bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. 2016 yılının Mart ayı içerisinde 15 milyon TL’si KOBİ’lere; 10 milyon TL’si ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara olmak üzere bölgemizin kalkınması için toplam 25 milyon TL hibe sağlamayı planlıyoruz” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.