Zarif Çocuk Uluslararası Kitap Okuma Yarışması

Gündem Yayın: 16 Mart 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2019 16:26:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2480 okunma
Google News
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ... 
Zarif Çocuk Uluslararası Kitap Okuma Yarışması TÜRKİYE BİRİNCİSİ Arslanbey İlkokulu 3-D Sınıfı oldu. Öğretmenleri Mefküre Çakır ı ve öğrencilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
 
Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile Türkiye Maarif Vakfı’na bağlı okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik ödüllü kitap okuma yarışmasına; Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN, Kütahya Belediye Başkanı Sayın Kamil SARAÇOĞLU, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Sayın Remzi GÖREN, İl Jandarma Komutanı Sayın Tayfun DÜNDAR, Vali Yardımcısı Sayın Arif YALÇIN, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan BAŞYİĞİT, kurum daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
 
Yarışmanın genel amacı Türk Millî Eğitimi’nin genel amaçlarında ifade edildiği şekliyle; “zihin, ahlak, ruh ve duyguları bakımından dengeli, sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe, karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek” için okuma alışkanlığı kazandırmak ve yazarlarımızla ilgili farkındalık oluşturmaktır.
 
Yarışma sınavı online(çevrimiçi) olarak 16-22 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Yarışmaya 35 ilden 445 sınıf, 5290 öğrenci katılmıştır. 
Yapılan bu sınavda dereceye giren 3. ve 4. Sınıf kategorilerinden 5’er sınıf finale kalmıştır
 
 
3. Sınıf Finalistleri
Derece Okul Adı Sınıfı İli
1 Arslanbey İlkokulu 3-D Kütahya
 
2 Hasan Ali Yücel İlkokulu 3-C Kırıkkale
3 Bahçeşehir Yenidoğu İlkokulu 3-A İstanbul
4 Çiftlik Divarlı Şehit Caner Erden İlkokulu 3-Ç Niğde
5 Nizip Atatürk İlkokulu 3-D Gaziantep
 
 
4. Sınıf Finalistleri
Derece Okul Adı Sınıfı İli
1 Atatürk İlkokulu 4-F Kütahya
2 Havran Ali Çetinkaya İlkokulu 4-B Balıkesir
3 Suluova Zübeyde Hanım İlkokulu 4-E Amasya
4 Hasan Ali Yücel İlkokulu 4-C Kırıkkale
5 Çiftlik Divarlı Şehit Caner Erden İlkokulu 4-B Niğde
 Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi tebrik eder, emeği geçenlere teşekkür ederiz
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.