Yüzler “Sosyal Belediyecilik” İle Gülüyor

“SOSYAL BELEDİYECİLİK” ALANINDA ÖRNEK FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİREN TAVŞANLI BELEDİYESİ; BÜNYESİNDE OLUŞTURDUĞU SEVGİ ÇARŞISI, AŞEVİ VE HALK EKMEK FIRINI İLE İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN YANINDA OLUYOR. “HİÇBİR VATANDAŞIMIZ KENDİSİNİ YALNIZ HİSSETMESİN” DİYEN BAŞKAN GÜLER, 2016 YILINDA YAKLAŞIK 5000 DAR GELİRLİ VATANDAŞA YARDIM ELİ UZATTIKLARINI SÖYLEDİ. AYRICA YIL BOYUNCA DÜZENLENEN SOSYAL ETKİNLİKLERE DE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR.

Yaşam Yayın: 12 Ocak 2017 - Perşembe - Güncelleme: 12.01.2017 09:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
3850 okunma
Google News

 

Yüzler “Sosyal Belediyecilik” İle Gülüyor
“SOSYAL BELEDİYECİLİK” ALANINDA ÖRNEK FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİREN TAVŞANLI BELEDİYESİ; BÜNYESİNDE OLUŞTURDUĞU SEVGİ ÇARŞISI, AŞEVİ VE HALK EKMEK FIRINI İLE İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIN YANINDA OLUYOR. “HİÇBİR VATANDAŞIMIZ KENDİSİNİ YALNIZ HİSSETMESİN” DİYEN BAŞKAN GÜLER, 2016 YILINDA YAKLAŞIK 5000 DAR GELİRLİ VATANDAŞA YARDIM ELİ UZATTIKLARINI SÖYLEDİ. AYRICA YIL BOYUNCA DÜZENLENEN SOSYAL ETKİNLİKLERE DE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR.

 

Tavşanlı Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bünyesindeki Aşevi, Sevgi Çarşısı ve Halk Ekmek Fırını ile yardım faaliyeti yürüten Belediye, veren el ile alan el arasında köprü vazifesi de görüyor.

Tavşanlı’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile muhtaç durumdaki yaşlı, engelli ve çocuklar için yapılacak yardımların planlandığı ve Belediye Başkanı Mustafa Güler tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan Aşevi, Sevgi Çarşı ve Halk Ekmek Fırınında bu vatandaşların ihtiyaçlarına göre talepleri karşılanıyor.

 

AŞEVİ’NDEN GÜNDE 500 KİŞİLİK SICAK YEMEK İKRAMI
HER GÜN, 33 AİLENİN EKMEK İHTİYACI KARŞILANDI
İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarına katkı sunan Tavşanlı Belediyesi, Aşevi vasıtasıyla 2016 yılında günde 2 öğün 76 aileye yani yaklaşık 500 kişilik sıcak yemek yardımı yaptı. Ekonomik sıkıntı içinde olan veya kendini idame ettiremeyecek duruma düşen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen Aşevi yardımları aksatmadan devam ettirilecek. Ayrıca yine Belediye Aşevi vasıtasıyla her gün 33 ailenin ekmek ihtiyacı da karşılandı.

 

39 ÇOCUĞUMUZU SÜNNET ETTİRDİK
Sosyal yardımlar kapsamında dar gelirli ailelerden alınan müracaatlar doğrultusunda 39 çocuğun sünnet ettirildiğini kaydeden Başkan Güler, “3 Eylül etkinliklerimizde bu çocuklarımız için de program düzenledik. Onlara çeşitli hediyeler alarak yüzlerinin gülmesine vesile olduk” şeklinde konuştu.

 

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Belediye Başkanı Mustafa Güler, Belediye olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ve bu yönde geliştirilen projelere daima destek verdiklerini kaydetti.

Başkan Güler, “Engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ortopedik ürünleri temin ederek kendilerine teslim ediyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl 12 kişiye tekerlekli ve 3 kişiye de akülü sandalye hediye ettik. Ayrıca 2 vatandaşımıza elektrikli hasta yatağı, birer adet de yürüteç ve koltuk değneği temin ettik. 2252 kişiye ilaç yardımında bulunurken, 23 vatandaşımıza da medikal yardımlar gerçekleştirdik. Öte yandan 3 kişiye buhar makinesi, 4 kişiye de seyyar tuvalet verdik” diye konuştu.

 

“KAPI KAPI DOLAŞARAK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ”
Belediye ekiplerinin mahalle ve sokak bazından sürekli taramalar yaparak mobilya, halı, beyaz eşya, züccaciye gibi ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştığını anlatan Başkan Güler, “Kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyoruz” dedi.

 

“YARDIMLARIMIZ AKSAMADAN YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR”
Tavşanlı’da ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca erzak, giyim, ev eşyası yardımında bulunduklarını söyleyen Güler, “Bu amaçla 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında; 1000 aileye erzak yardımı, 263 kişiye giyim yardımı, 70 aileye ev eşyası yardımı yapılmıştır” ifadesini kullandı.

Bu arada “Veren el ile alan elin buluştuğu yer” sloganıyla faaliyet yürüten Sevgi Çarşısına bağışlanacak eşyaların kullanılabilir durumda olması isteniyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar kendileri yardım talebinde bulunabilecekleri gibi, vatandaşlar da çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerini Sevgi Çarşısı’na bildirebilirler.

 

SEVGİ ÇARŞISI’NIN BÜTÜN SERMAYESİ HAYIRSEVER VATANDAŞLARIN BAĞIŞLADIĞI YARDIMLAR
Sevgi Çarşısı’nın 2011 yılından beri Tavşanlı halkına hizmet verdiğini belirten Başkan Güler,  “Sevgi Çarşısı; yardım talebinde bulunan kişilere öncelikle gerekli inceleme ve ziyaretler gerçekleştiriyor. Sevgi Çarşısı’nın bütün sermayesi vatandaştan gelen yardımlar. Bütün kategorilerde saklama, ayıklama, temizlik ve bakımlarının yapıldığı eşyalar ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor. Sevgi Çarşısı’na yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar bağışlayacakları eşyaların kullanılabilir olmasına dikkat etmelidir. Özellikle kendilerinin kullandığı, kullanmayı çok sevdiği ancak biraz da ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz kullansın dedikleri eşyalar daha makbule geçecektir. Sevgi Çarşısı kutsal emanet olarak gördüğü hizmetlerini büyük bir onur ve gururla yerine getirmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.  

 

800 İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİMİZE KIRTASİYE YARDIMI YAPTIK
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2016 yılı içerisinde 800 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldığını söyleyerek, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak belirlenen 800 ihtiyaç sahibi öğrencimizin kırtasiye malzemelerini temin ettik. Bu ürünleri de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ederek öğrencilerimize ulaşımını sağladık” dedi.

 

“KARİYER GÜNLERİ” PROJEMİZ İLE ÖĞRENCİLERİN MESLEK SEÇİMİNDE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK
Tavşanlı Belediyesi’nin eğitim noktasında her alanda desteğe hazır olduğuna işaret eden Başkan Güler, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde özellikle lise öğrencilerine yönelik olarak kariyer günleri etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. 2016 yılı içerisinde 16’sı tanıtım 7’si de uygulama olmak üzere toplam 23 kez işverenler ve meslek sahipleri ile öğrencileri buluşturduk. Meslek seçme döneminde olan bu öğrencilerimiz, meslek sahipleriyle görüşerek birinci elden meslekler hakkında bilgi edinmiş oldular” diye konuştu.

 

16 BRANŞTA 720 ÖĞRENCİMİZE YAZ KURSU VERDİK
Okullar kapanınca yaz aylarında Tavşanlı Belediyesi’nin öğrencilere yönelik programlar düzenlediğine vurgu yapan Başkan Mustafa Güler, “Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında; 2016 yılı yaz sezonunda, gençlerin spor yapan, sağlıklı birer birey olmaları adına Yaz Spor Okulu kurslarında 16 branşta toplam 720 öğrencimize ilgi duyduğu spor alanında eğitim almalarını sağlandık. Kurslarımıza katılan tüm öğrenciler Belediyemiz tarafından spor çantası ile ödüllendirilerek, kurslarda başarı sağlayan öğrencilerimize ise belgeleri takdim edildi” dedi.

 

YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ ORGANİZE ETTİK
Ünlü pehlivanların Tavşanlı’da er meydanına çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “2016 yılı içerisinde ilkini gerçekleştirdiğimiz yağlı güreş etkinliğine yaklaşık 5000 vatandaşımız katıldı. Bu ilgiden dolayı güreş etkinliğini artık geleneksel hale getirdik. Şaban Dede’de oluşturduğumuz güreş alanı, her yıl ünlü pehlivanlara ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

 

HOŞGELDİK BEBEK PROJEMİZ İLE AİLELERİN SEVİNÇLERİNİ PAYLAŞIYORUZ
Belediye Başkanı Mustafa Güler’in talimatıyla başlatılan “Hoş geldin Bebek” projesi ile ilçemizde yeni doğan bebeklerin aileleri ziyaret edilerek sevinçleri paylaşılıyor. Başkan Güler, “2016 yılında 300 aileyi evlerinde ziyaret ederek yeni doğan bebekleri için hediyeler takdim ettik. Bu projemiz ile vatandaşlarımızın iyi günlerinde de yanlarında olup sevinçlerini paylaşmayı amaçladık” ifadelerini kullandı.

 

5000 DAR GELİRLİ VATANDAŞIMIZLA AYNI SOFRADA BULUŞTUK
11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında iftar sofralarını da vatandaşlarla paylaştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile engelli ailelerimizi iftar sofrasında bir araya getirdik. Yaklaşık 5000 vatandaşımızla aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadık” dedi.

 

BOSNA HERSEK’E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Tavşanlı Belediyesi’nin; Bosna Hersek’teki kardeş şehri Doğu Doboj kentine de yardım eli uzattığını söyleyerek, “2016 yılı içerisinde Bosna Hersek Cumhuriyeti’ne bağlı kardeş şehrimiz Doğu Doboj ile ilişkilerimizin güçlendirilmesi maksadıyla belediye meclis üyelerimizin de katıldığı ziyaret gerçekleştirdik. Burada bulunan öğrencilere 6000 adet sırt çantası ve 6000 adet de kırtasiye malzemesi yardımı yaptık. Ayrıca savaş mağduru insanların tedavi gördüğü Emmause Rehabilitasyon Merkezi’ne de düzenli olarak nakdi yardım gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

 

18 SPOR KULUBÜNE MADDİ DESTEK VERDİK
Dar gelirlere yönelik gerçekleştirilen yardımların yanında Tavşanlı’da spor camiasına da destek verdiklerini dile getiren Başkan Güler, “İlçemizde faaliyet gösteren 18 kulübümüze belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusunda 120 bin TL’lik maddi destek vererek çeşitli yardımlarda bulunduk” diye konuştu.

 

KONFERANSLAR, SÖYLEŞİLER VE DİĞER ETKİNLİKLER…
2016 yılında kültürel faaliyetler kapsamında yıl boyunca sağlık söyleşisi ve konferans, çeşitli tiyatro gösterileri ve anma geceleri ile sinema günleri düzenleyerek halkın beğenisine sunuldu. Ayrıca üretici bayanlara destek verilerek, el emeği ürünlerinin satışlarında stantlar tahsis edildi.

 

HALK GÜNÜ ETKİNLİĞİ…
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, her hafta Cuma günleri bir mahalleye giderek vatandaşlarla bir araya geliyor. Cuma namazını gittiği mahallede kılan Başkan Güler, namaz çıkışında vatandaşlarla oturarak sohbet ediyor, talep ve sıkıntılarını dinliyor. Belediye Başkanı Mustafa Güler ayrıca günün öğleden sonralarını halka ayırıyor.

 

 

SURİYE’DEKİ MAZLUMLARA YARDIM TIRLARI GÖNDERİLİYOR
Zulüm altındaki Suriye’ye tüm yurtta olduğu gibi Tavşanlı’dan da yardım eli uzatılıyor. Tavşanlı Belediyesi bu noktada lokomotif görevi üstlenerek, Belediye’ye başvuru yapan derneklerle işbirliği kurarak kampanyalar düzenliyor. Bu çerçevede Çare Derneği ve Hayrat Vakfı’yla işbirliği yapılarak Suriye’ye yardım tırları gönderildi. Şu aşamada Hayrat Vakfı ile olan kampanya devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.