Yurt dışındaki öğrencilere değerler eğitimi kapsamında Türkiye gezisi

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 23.08.2017 18:51:40
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3066 okunma
Google News

Yurt dışındaki öğrencilere değerler eğitimi kapsamında Türkiye gezisi

Türkiye Değerler Egitimi Proğramı Yurt dışında yaşayan  vatandaş, soydaş ve dindaşlarımızın çocuklarının dini ahlaki ve milli kimliklerinin muhafazası, tarihi ve kültürel kökleri ile buluşturulması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Değerler Eğitimi Proğramı gerceklerildı.

Bu programa, Almanya genelinden 32,Belçika'dan  6 ,  Hollada'dan da 2  öğrenci katıldı.

Bu öğrenciler, öncelikle  kendi bölgelerınde, daha sonra ateşelik bölgelerinden daha sonra da Almanya genelinde Ezanı güzel okuma  Kuran-ı Kerimi güzel okuma, Hutbe, Temel Dini Bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrenciler arasından seçildi.                 Tüm masrafları Diyanet İşleri Başkanlığı  tarafından sağlanan bu proğramda Almanya genelinden 2 Din Görevlisi görevlendirilldi.          Bu iki din görevlisinden birisi olan Kütahyalı hemşerimiz Dumlupınar Üniversitesi Vakıf Cami-i  dıin görevlisi iken Almanya Gelsenkirchen Bismarck Mimar Sinan Camisinde görev yapan Hakkı Özkan şu açıklamalarda bulundu,

" Devletimiz tarafından Avrupaya yurt dışı görevine gönderilen biz din görevlileri, bulunduğumuz görev süresi içerisinde Avrupa’da doğmuş gençlerimizi milli ve manevi bağlarından kopmamaları için hizmet ediyorum.   2017 Türkiye Değerler Eğitimi Proğramına Öğrencilerimizin Türkiye’ye intikallerinde refakat etmek,öğrencilere proğram kapsamında Temel Dini Bilgiler dersi vermek,barındıkları yurtlarda belletmenlik yapmak, ders dışı etkinlikler ve sosyal faaliyetlerde rehberlik yapmak  üzere büyüklerimiz tarafından görevlendirildim.   Bursa da 16 gün kaldık öğlene kadarTemel dini bilgiler dersi verdik. Öğleden sonra tarihi mekanlarımızı ziyaret ettik. Şehrin manevi ömderlerinin türbelerini ziyaret ettik. Sosyal aktivilerle gençlerimizin dinlenmesini sağladık. Çanakkale’de şehitlerimizi ziyaret ettik. Bilecık söğütte Şeyh Edebali Hazretlerini,Osmanlının kuruluş öncesi Obadan Beyliğe  taşıyan ecdadımız Ertuğrul Gaziyi ziyaret ettik.  Daha sonra Ankara’ya hareket ettik. Sabah namazın da Hacı Bayram-ı Veli Hz. lerinin manevi huzurunda sabah namazı kılarak ziyaretlerize başladık. Diyanet İşleri Başkan vekili Dr. Ekrem Keleş bizleri ağırladılar. Eski meclisimizi yeni meclisimizi ziyaret ettik. Cumhurbaşkanlığı Küllüyeside  Emekli Genaral Adnan Tanrıverdi bizi ağırladı. Ankara ziyaretlerimizi bitirip İstanbul’a haraket ettik. İstanbul ziyaretimiz. Efendimizi evinde misafir eden Şehrin manevi mimarı Eyüp Sultan Hazretlerinin huzurunda sabah namazı kılarak başladı. Panorama 1450 ziyaretlerimiz. Sultan Ahmet Cami-i ziyaret Süleymaniye Cami-i ziyaret  Topkapı sarayına ziyaret    Ayosafya  ziyareti      tarihi carşıları ve mekanları ziyaret edip yoğun  ve yorgun ama dopdolu geçen proğramların ardından Avrupa’ya döndük. Öğrencilerimizin milli ve manevi birikimle evlerine dönmüş olması bizleri çok mutlu etmiştir. Devletimizin bu tür proğramları artırarak gerçekleştirmesini Avrupa’da yaşayan millet varlığımız bekletmektedir"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.