YONCALI’DA YÜKSEK STANDARTLARDA YENİ HASTANE

Sağlık Yayın: 13 Kasım 2016 - Pazar - Güncelleme: 13.11.2016 10:45:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5168 okunma
Google News

YONCALI’DA YÜKSEK STANDARTLARDA YENİ FTR HASTANESİ YAPILACAK
     AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu;  

" AK Parti Hükümetleri ile sağlıkta büyük bir değişim dönemine girildiğini ve bu değişimler ile Türkiye’nin tüm dünyada takdir toplamakta olduğunu,  anne-bebek ölümleri, bebek ölüm hızları, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, acil ve evde bakım hizmetleri ile hasta memnuniyetinin artırıldığını ifade etmek gerekir. 
On sene öncesi ile şuan ki ihtiyaçlar artık bir değil. Özel hastaneler ve vakıf hastaneleri kuruldu.  Sağlık personeli istihdamında kaynak dağılımları oldu.  Eskiden muayenehane hekimliği vardı ama şimdi hekimler merkezlere doğru geçti. Sağlık alanında vatandaşın ihtiyaç duyduğu her türlü tedaviyi en kısa sürede alması için yatırımlar yapıldı. 
Bugün de sağlık alanında yaşanan gelişmelere paralel olarak ihtiyaçların karşılanması ile ilgili yatırımlarda hızla hayata geçiyor. Değişik illerde faaliyete geçecek şehir rehabilitasyon hastaneleri hastalarımıza hizmet verecek. Bunlardan 100 yataklı Kütahya Yoncalı Rehabilitasyon hastanesinin ihalesi yapıldı sözleşmesi imzalandı.
Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızla rehabilitasyona bakış açısı değişti. Bu yeni şehir rehabilitasyon hastaneleri ile ürojinekolojik rehabilitasyon ve konuşma terapisi gibi yeni ihtiyaçlar karşılanacak. Hasta açısından daha aktif bir duruma geçiyoruz.  Hastaların pasif,  sadece fiziksel tıp yöntemleri ile tedavi edildiği bir yöntemden, fonksiyonlarını iyileştirici, yaşam kalitelerini artırıcı ve değişik alanlarda hastalara yardımcı olacak bir uygulamaya geçiyoruz.
Rehabilitasyon hastanemizde sadece nörolojik ve ortopedik hastalara değil,  kalp, akciğer ve kanser hastalarına destek verecek üniteler de açılacak. Artık konuşma, yutkunma, denge terapisi gibi yeni birimler ve buna yönelik yeni yetişmiş elemanlar ile halkımıza hizmet veriyoruz.
Mutlulukla ifade ermek isterim ki Şehir Hastanesi konseptinde olacak Rehabilitasyon Hastanelerinden birisi de Yoncalı'da yapılacak. Kütahya Şehir Hastanemizle birlikte ihale edilen ve aynı yüklenici firma tarafından yapılacak ve işletilecek olan hastanemiz 100 yataklı olacak ve 2 sene içinde tamamlanacak. 
Şehir Rehabilitasyon hastanemizin açılmasıyla birlikte Kütahya’mızın kaplıcalarının tanıtımı için önemli bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Böylelikle Kütahya Sağlık Turizminin tercih edilen illeri arasında hak ettiği yeri alacak. Hastanemizin halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürmelerini diliyorum. "

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.