Yıldızlar Ligi Kütahya'da

Yıldızlar Ligi Kütahya'da

Spor Yayın: 06 Ocak 2015 - Salı - Güncelleme: 06.01.2015 17:35:48
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3359 okunma
Google News
 
    Tavşanlı Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Demiralp, Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Durgut , Taekwondo Antrenörü Erhan Yaşar basın mensupları ile bir araya gelerek Kütahya’da 9-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Müsabakalarını değerlendirdi. Tavşanlı’dan 3 sporcunun bu müsabakalarda madalya arayacağına vurgu yapılırken, Tavşanlı’da ki sportif faaliyetlerin nasıl güçlendirilmesi gerektiği de masaya yatırıldı. 
Ayyıldız Cafe’de düzenlenen basın açıklamasında İnşaatı devam eden spor tesislerine değinen ilçe spor Müdürü Mehmet Demiralp “ En büyük eksiğimiz Milli Sporcu yetiştirmek. Tavşanlı’nın potansiyeli çok yüksek, tesislerimiz tamamlandığında ilk hedefimiz Milli takımlara sporcu göndermek olacak “ dedi 
Tavşanlı Taekwondo Antrenörü Erhan Yaşar   “ Tavşanlı’dan 3 sporcumuz ile mücadele edeceğiz. Derece alan sporcularımız takım halinde ilk 6’ya girdikleri takdirde yarı final müsabakalarına girecekler. Daha sonra Sivas’da Türkiye şampiyonasına gidecekler. Bu müsabakalar bizler için çok önemli. “ dedi. 
    Mehmet Demiralp, ilçede inşaatı devam eden tesislere değinerek, antrenör sıkıntısının aşılması konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi. Demiralp “ Tavşanlı ilçemiz 70 bin nüfusuyla potansiyeli çok yüksek bir ilçedir. Ne yazık ki bugüne kadar gençlerimiz doğru bir şekilde spora yöneltilemedi. Bugün gelinen noktada Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu, İlçe Kaymakamımız Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanımız Mustafa Güler’in gayretleriyle modern tesisler yapılıyor. Ada Stadımızda iki adet spor salonu olacak, İnşaatı süren ve bir yıl içerisinde tamamlanması öngörülen 750 kişilik bir salon yapılıyor. İMKB Anadolu Lisesi’nde ki spor salonumuz tamamlandı, vekilimiz ikinci bir salon içinde müjde verdi. Bu tesisler tamamlandığında fiziki yetersizlik diye bir şey kalmayacak. İlçemize boks, güreş, karate, atletizm voleybol, basketbol, tenis, badminton aklınıza gelen tüm spor branşlarında, gençlerimizin talepleri doğrultusunda antrenör ve malzeme getireceğiz. Uzman antrenörlerimizle ilk hedefimiz Milli sporcular yetiştirmek olacak. Hedefimize ulaşacak potansiyel Tavşanlımızda fazlasıyla bulunmaktadır. Bizler üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Tavşanlı sporda çağ atlayacak” dedi 
    Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Demiralp, bu hedeflerine ulaşmada eğitim camiasıyla dirsek teması kurmaları gerektiğinin altını çizerek, beden eğitimi öğretmenlerine büyük sorumluluk düşeceğini kaydetti. Okullarda öğrencilerin hangi spor branşlarına eğilimi oldukları ve fiziki yeterliliklerinin test edilmesi konusunda şimdiden istatistiki veriler hazırlanması gerekliliğine dikkat çekildi. Bu arada İlçede ki spor kulüplerinin de farklı branşlarda faaliyet yürütme konusunda Mehmet Demiralp’e destek olacakları öğrenildi. 
    Kütahya’da yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Tekvando Şampiyonası’na da değinen Mehmet Demiralp “ “Tekvando müsabakalarında Kütahya Grubunda 9 il bulunuyor, erkekler ve bayanlar takımı ayrı ayrı olduğundan 18 takım yarışacak. Bu müsabaka Türkiye Tekwondo Federasyonu tarafından görevlendirilecek 1 gözlemci ve 20 hakem ataması ile gerçekleştirilecek. 50 civarında İdareci ve Antrenör müsabakada görev alacak. Sporcu sayısının ise 180 olması bekleniyor” diye konuştu. 
    Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Durgut ise yetenekli sporcuların keşfedilmesinin önemine vurgu yaparak, “Federasyonumuz özel bir ekiple yurt içini sürekli dolaşarak yetenekli sporcularımızı aramaktadır. Tavşanlı’dan yetişecek ve başta milli takım düzeyinde olmak üzere önemli yerlere gelecek sporcular bizim yüz akımız olacaktır. Bu yöndeki yapılan çalışmaları gönülden destekliyorum” ifadelerini kullandı. 
    Bu arada Anadolu Yıldızlar Ligi’nin amaçlarından da bahseden Durgut, “Bu organizasyonlar ile sporun tabana yaygınlaştırılması ve daha fazla müsabakanın yapılması hedefleniyor. Ayrıca kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst Grup ve Deplasmanlara katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması için gayret gösteriliyor” dedi.
    Kütahya Grubu EGE Grubu olarak geçmekte olup ilk 6 ya giren takımlar MARMARA Grubunun ilk 6 ya giren takımları ile Yarı Finalini 27 Şubat 1 Mart 2015 te Manisa ilinde gerçekleştirecektir.EGE ve MARMARA Grubunun yarı finalinde ilk 3 dereceye giren takımlar ise 13.15 Mart 2015 tarihinde diğer yarı finalistler ile Sivas’ta Final müsabakası yapacaklardır.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.