Yıldırım düşme anını cep telefonu ile kaydetti

Yaşam Yayın: 19 Mayıs 2017 - Cuma - Güncelleme: 19.05.2017 14:17:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
7509 okunma
Google News

Yıldırım düşme anını cep telefonu ile kaydetti

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde birkaç gündür yağmur yağışı etkili olurken kamerasıyla çekim yapan, bir su firmasında satış yönetmeni Hasan Hüseyin Karatepe evinin yakınına yıldırımın düşme anını kaydetti.

Son birkaç gündür aralıklarla etkili olan yağmur yağışı sırasında evinin penceresinde çekim yapan Hasan Hüseyin Karatepe isimli vatandaş cep telefonu kamerasına bir doğa olayı yansıdı.

Yıldırımın düşme anını kaydeden Hasan Hüseyin Karatepe, " Yağmurun başladığı sırada yıldırımların yakınlara düştüğünü fark ettim. Oğlumun isteği üzerine yıldırımları kayıt etmeye başladım ve çok yakına düştüğünü fark ettik. En son düşen yıldırım da neredeyse 100 – 200 metre bina yakınlarına düştü. Tabi yüksek ses ve ışıktan dolayı baya korkutucuydu” diyerek o anları değerlendirdi.

5 yıl önce amcasının oğlu Yılmaz Karatepe'nin yıldırım düşmesi sonucu vefat ettiğini belirten Karatepe, “ Yıldırımlar hakkında insanların daha bilinçli olmasını yağmurlu ve yıldırımların çok olduğu anda insanların dışarıda açık alanda ihtiyaçları olmadığı sürece bulunmamaları gerektiğini düşünüyorum. Bu bilinci biraz daha arttırmak için bu kaydı uygun gördüm. İnşallah kimse yıldırımlardan zarar görmez ve tedbirli olurlar. Düşen yıldırım sonrası binalarımızda elektrik aksamlarında hasar meydana geldi, bunların da arızasını gidereceğiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.