Yeniden Majistral Kütahya Günleri

Gündem Yayın: 21 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 21.02.2019 18:46:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2529 okunma
Google News

YENİDEN MAJİSTRAL KÜTAHYA GÜNLERİ BAŞLIYOR 
Kütahya sağlık alanında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Kütahya’da 2-3 Mart tarihlerinde "Yeniden Majistral Kütahya Günleri", Kütahya Eczacı Odası ve Farmazi Akademi işbirliği, Galenik Ecza ve EGAŞ’ın katkıları ve TEB Başkanı Sn. Erdoğan ÇOLAK’ın katılımları ile “Yeniden Majistral Kütahya Günleri" gerçekleştirilecek.
Programla ilgili bilgi veren Kütahya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cahit Ceylan ,"Kütahya’dan bir ışık yakalım, meslektaşlarımıza bir umut olsun istedik. Birçok alanda bizim olanları terk ettiğimiz için değerlerimizi kaybetmeye başladık. Neler yapabilirizi düşünmeye başladığımızda kaybettiklerimizi, terk ettiklerimizi tekrar kazanmanın, bizim olana sahip çıkmanın vaktinin geldiğine karar verdik.
Yeniden Majistral Kütahya Günleri’nde ana tema olarak majistral formüllere ilişkin bir zirve düzenleyecek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2-3 Martta 2019 tarihlerinde Kütahya Eczacı Odasın da düzenleyeceğimiz ”Yeniden Majistral Kütahya Günleri" zirvesini sizlere duyurmak, bizim için mutluluk kaynağıdır. 
Bir yandan ilaç teknolojisi olağanüstü bir hızla gelişirken, eczane içinde üretilen ilaçlar da (Majistral) son dönemlerde eczacılık mesleğinde yeniden yükselen bir değer olarak öne çıkıyor. Majistralin dünü, bugünü ve geleceğini tartışacağımız, önemi üzerinde duracağımız, püf noktalarına değineceğimiz zirvemizde sektörümüzün tüm bileşenlerinin ve eczacı meslek örgütlerimizin bir arada olması amaçlanan faydanın üst seviyeye taşınmasını sağlayacaktır. Majistral Zirvemize meslektaşlarımızın yoğun ilgi göstereceklerine inanıyoruz. 
Özellikle mesleğine gönül vermiş ve majistralin mesleğimizin sanat yönü olduğunun farkında olan, toplum sağlığı ile birlikte kişiye özel bakım ve kişiye özel ilacın öneminin kavranmasını önceleyen meslektaşlarımız ile buluşmak bizi çok mutlu edecektir.
TÜRKİYE’ DE BİR İLK
Öncelikle oda binamızın en üst katında akademik bir kat yaptık, bu kata bir sınıf ve tam donanımlı bir laboratuvar kurduk. Eczacılarımıza teorik eğitimlerden sonra uygulamalı eğitimleri bu katta yapmayı planladık. Etken maddeleri bu laboratuvarda bulundurarak eczanelerimizin ihtiyaçlarını da karşılamayı amaçlıyoruz. Bu eğitimleri belli zaman aralığı ile tekrarlamayı majistral reçete konusunda amacımıza ulaştıktan sonra projeyi ileriye taşıyarak farklı alanlarda katkı sağlamak istiyoruz. Evet, çok emek sarfettik, çalışma arkadaşlarım ile beraber inşallah güzel sonuçlar ortaya çıkacak. Biz de mesleğimizin adına bir şeyler ortaya koymanın, katkı vermenin hazzını yaşarız. Hiç vazgeçmeyen çalışma arkadaşlarıma, TEB Merkez Heyeti ve değerli Başkanı Ecz.Erdoğan ÇOLAK’a, heyecanımıza ortak olan Ecz.Ahmet Nezihi PEKCAN’a, Farmazi Akademi’ye, değerli hocalarımıza ve bize güç veren, destekleyen Kütahya’mızdaki meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık mesleğimizi hak ettiği yere taşıma vakti gelmiştir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.