YENİ VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET

Gündem Yayın: 14 Mart 2017 - Salı - Güncelleme: 14.03.2017 17:08:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3374 okunma
Google News

“YENİ VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET”


Tavşanlı Gönüllü STK’lar Birliği 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Yeni ve güçlü bir Türkiye için EVET diyeceklerini vurguladıkları basın açıklamasında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni referandumda desteklemeyi millete ve ümmete karşı tarihî bir sorumluluk olarak görüyoruz.” denildi.

Tavşanlı Gönüllü STK’lar Birliği Cumhur Başkanlığı Hükümet Sistemi için yapılacak olan referandumla ilgili basın açıklaması yaptı. 16 Nisan’da yapılacak referandumda EVET diyeceklerini belirten Tavşanlı Gönüllü STK’lar Birliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Biz Tavşanlı Gönüllü STK’lar Birliği olarak, Şanlı ve parlak bir tarihin varisi olan Milletimizin; tüm dünyada adaletin, hak ve hürriyetin hâkim kılınmasını sağlayacak, insanlığın huzur ve refahını temin edecek büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz.
Aziz milletimizin istikrar, söz sahibi olma, güçlü yasama, etkili mücadele ve temsil, güçlü idare, yerli ve milli yeni bir anayasa gibi beklentilerini karşılamak maksadıyla TBMM’nin hazırladığı Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni referandumda desteklemeyi, millete ve ümmete karşı tarihî bir sorumluluk olarak görüyoruz.
Milletimizin inanç ve değer yargılarını hiçe sayarak tahakkümle zulmeden, 100 yıldır üzerimize giydirilmiş bu deli gömleğine artık sığmıyoruz. Devin artık uyandığını aslına rücu edeceğini biliyoruz. 
Darbeler sonrasında halka zorla dayatılan vesayet sisteminin değiştirilmesini hedefleyen bu yerinde düzenlemeyle, TBMM; aslî vazifesini yapacak, yürütme organlarından bağımsız olarak daha etkili ve verimli çalışma imkânı bulacaktır.
Dünyada eşi benzeri olmayan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üstesinden gelen aziz milletimizin, son derece önemli bu kavşakta, yine destansı bir toplumsal mutabakat sergileyerek yıllardır süren vesayet sistemine son vereceğine inanıyoruz.
Tavşanlı Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları olarak, biz 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandumda Yeni, Güçlü ve ilelebet istikrarlı Türkiye’yi hedefleyen, tarihî ve kültürel yapımıza daha uygun bulduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sistemini destekliyor ve aziz milletimizi, memleketimizin selametine vesile olacağına inandığımız bu sivil düzenlemeye EVET demeye davet ediyoruz. Kamuoyuna ve Tavşanlı’mıza saygıyla duyururuz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.