YAZ KURAN KURSLARI SONA ERDİ

YAZ KURAN KURSLARI SONA ERDİ

Gündem Yayın: 28 Ağustos 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 28.08.2013 09:29:03
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
2539 okunma
Google News

YAZ KURAN KURSLARI SONA ERDİ

Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI/DHA

Çocuklar yaz boyunca Kur’an öğrenmek için camilere koştular.    

Her yaştan öğrenciye, dini bilgilerin öğretildiği kurslara sona erdi.   

Diyanet İşler Başkanlığı’nın “Gel bu yaz, Kur’anı gönlüne yaz” sloganıyla başlattığı kuran kursları sona erdi.

Dini bilgileri ve kainat kitabı Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için 2 ay boyunca camileri dolduran çocuklar eğitimlerini tamamladı. Bu eğitim sonunda onlar da unutulmadı.

Kütahya’nın Domaniç İlçesi bağlı Küçükköy’de Kur’an kursuna katılan öğrenciler ödüllendirildi.

Köy gençleri ve imam tarafından katılımı ve verimliliği arttırmak için bir proje geliştirildi.

Bu proje kapsamında, derse devam, derslerindeki başarı, dini bilgilerden test, çocuğun derslere ilgi ve alakası, ahlaki durumu ve namaza devamı göz önünde bulundurarak puanlama usulü ödüllendirme yapıldı.

Velilerinin de katıldığı bir programla 28 öğrenciye cami için ödül tören yapıldı. İlk önce çocuklar öğrendiklerini okudular ve anlattılar.Öğrenciler hazırladıkları “Namaz” konulu piyesi sergilediler.

Slayt gösteri sonrası dereceye girenlere ödülleri verilirken diğer öğrencilere hediyeler takdim edildi.Ödül töreni esnasında öğrenciler ve veliler duygusal anlar yaşadı. Köy imamına da katkılarından ve 21 yıllık köydeki görevinden dolayı plaket verildi.

Cami İmam Hatip’i Tekin Akkoyun  “Bu proje sayesinde daha önceki vermiş olduğum yaz Kur’an kurslarındaki almış olduğum  başarının kat ve kat fazlası bu yıl alma imkanını elde ettim. “

Bu projeyi Organize eden Lokman Şener ; “Küçük köylü arkadaşlar olarak aklımıza bir fikir geldi. Bu yaz  yaz Kur’an Kursunu nasıl verimli hale getirebiliriz diye hocamızla da istişare ederek güzel bir kampanya yapalım dedik. Kursumuz bu sene belki en verimli  senesini geçirdi. Çünkü devamlılık açısından, verimlilik açısından çok güzel oldu. Kursumuzun ne kadar verimli geçtiği gördüğünüz gibi ortada bu kampanyayı düzenleyenlerden, hocamızdan ve destek olan bütün köylülerimizden Allah razı olsun. İnşallah diğer köylere ve diğer insanlara örnek olur”

Cuma namazı sonrası köylülere yemek ikram edildi.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.