Yavuz Selim Anadolu Lisesi Hindistan’da

Yavuz Selim Anadolu Lisesi Hindistan’da

Gündem Yayın: 03 Aralık 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 03.12.2014 15:47:55
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3984 okunma
Google News

Yavuz Selim Anadolu Lisesi Hindistan’da

Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI / DHA

 

Özel Yavuz Selim Anadolu Lisesi, her sene düzenlediği yurt dışı gezilerine bir yenisini ekledi. Gezi kapsamında öğretmen ve veliler, Nepal ile Hindistan’ı gezme fırsatı buldu. Geziden sonra veliler  bu durumdan memnuiyetlerini dile getirdi.

Bir hafta süren gezi kapsamında ilk durak Hindistan oldu. Burada Yeni Delhi, Delhi, Agra ve Jaipur illerini gezen kafile çok farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu. Bir ülkede hatta küçük bölgelerde çok farklı dinlerin ve dillerin bir arada yaşadığına şahit olundu. Gezide ikinci durak Nepal oldu. Başkent Katmandu’da Dünya’nın en ilginç tapınakları ve yaşamını yerinde izleme fırsatı oldu.

Konu ile ilgili konuşan okulun Psikolojik Danışmanı Şaban Ali Acar “ Olamaz böyle bir şey!” diyerek sözlerine başladı. Sözlerine şöyle devam etti: “ Çok ilginç bir kültür ve çok ilginç bir deneyim oldu. Bazı yerlerde kendimi çok eski zamanlarda hissettim.  Çok Tanrılı dinlerin olduğu Hindistan ve Nepal görülmeye değer yerler. Özellikle dinimizin kıymetini anlama ve tefekkür etme açısından gidilmesi gereken bir yer. İnsanlar burada adeta herhangi bir şeye tapmak için bahane arıyorlar. Özellikle Nepal’de üç yüz altmış milyon tanrının olduğu söyleniyor. Bu rakamın ülkenin nüfusunun yaklaşık on katı olduğunu düşündüğümüzde çok ilginç bir durumla karşı karşıya kalıyorsunuz. ‘KUMARİ’ adı verilen küçük kız çocuğunun Tanrıça yapılıp ona tapılması ve bu çocukcağızın on dört yaşından sonra lanetlenip yüzüne bile bakılmaması, adeta toplumdan tecrit edilmesi insanı cahiliye devrine götürüyor.”

Okul Müdürü Adem Kütükçü ise gezi ile ilgili izlenimlerini şu şekilde aktardı;

“ Her sene hem öğrencilerimize hem de velilerimize yurt dışı gezileri düzenliyoruz. Daha önce Bosna Hersek, Kosova Suudi Arabistan, Dubai, Fas, Tanzanya ve Güney Afrika gibi ülkelere geziler düzenlemiştik. Bu defa de velilerimizle Nepal ve Hindistan gezileri düzenledik. Önümüzdeki aylarda öğrencilerimiz Brezilya, Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Dubai’ye gidecek. Düzenlediğimi gezilerle öğrencilerimizin ufkunu açmak ve kültür düzeylerini arttırmak istiyoruz. Bunun faydalı olduğunu da açıkça görüyoruz. Hayatın sadece Türkiye’deki yaşamdan ibaret olmadığını yerinde gören öğrencilerin dünyaya bakışlarının değiştiğini fark ediyoruz. Bu gezimizde de çok farklı deneyimler yaşadık. Dünya’nın yedi harikasından biri olan “TAÇ MAHAL” görülmeye değerdi. Bazen Türkiye gibi bir ülkede yaşadığıma şükrettim, bazen de bizim ülkemizde de böyle güzellikler neden yok dedim. Yaşadığımız bu teknoloji çağında insanların nekadar da cahil olduklarını gördüm. Taşa toprağa hayvana hatta kendi içlerinden seçtikleri insanlara tapan toplulukların olduğunu gördüm. Çok ilginç bir deneyim oldu. Geziye katılan velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Geziye katılan Okul Aile Birliği Başkanı ve öğrenci velisi Mesut Yıldız  şunları söyledi:  “ Daha önce bir çocuğum Yavuz Selim’den mezun oldu. Diğer çocuğum hala öğrenci. Yavuz Selim’i sadece eğitimi için seçmedik. Sosyal ve kültürel faaliyetleri için de seçtik. Sadece öğrenciye değil öğrenci velilerine de farklı aktiviteler yapıyorlar. Bundan çok memnunuz. Hindistan merak ettiğim bir yerdi.  Gezi olacağını duyunca da katıma istedim. Çok güzel bir gezi oldu. Çok etkilendim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.