YARIN HEYMAN,UNUTMAYALIM AMAN!

Gündem Yayın: 09 Haziran 2017 - Cuma - Güncelleme: 09.06.2017 13:00:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5406 okunma
Google News

YARIN HEYMAN,UNUTMAYALIM AMAN!
Emet Belediyesi Ramazan ayının 15. gününde ilçeye has heymana hazırlıklar devam ediyor.
Ramazan ayının 15.ci gecesinde iftar sonrası sokaklara çıkan çocuklar ev ev dükkan dükkan dolaşarak maniler eşliğinde hediyelerini alıyorlar.

Yöresel şiveyle okunan “Heyman,dağ eriği vemam,al yanaklı yenge, merdivende inde gel,neyin varsa alda gel” manisi ile çocukları sevindirmek adına yaşatılan bu güzel adete bir destekte Emet belediyesinden geldi.
Emet belediyesi ekiplerince ilçede Heyman kültürünün yaşatılması adına, 15 Ramazan yani yarın akşam ilçede bulunan 18 camide heyman poşeti dağıtılacak. Belediye başkanı Mustafa Koca, Ramazanda çocuklar için ayrı bir heyecan olan heyman günün yaşatmak adına bu tür bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade ederek;” Yarın akşam tüm camilerimizde bayanlarımıza sunulacak heyman paketleri ile eski ve güzel bir adetimiz olan heyman adetini, gelecek nesillere aktarmaya katkıda bulunmak istiyoruz” dedi 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.