YAPAY ORGAN ÜRETEBİLEN TEKNOLOJİ

Teknoloji Yayın: 16 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 16.04.2019 16:07:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2279 okunma
Google News

KSBÜ’DE TAVŞANLILI ÖĞRENCİLERE YAPAY ORGAN ÜRETEBİLEN TEKNOLOJİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

KSBÜ- Tavşanlı Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni ziyaret ederek, yapay organ üretebilen ‘3 Boyutlu Yazıcı Teknolojisi’ hakkında bilgi aldılar.

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu açılış konuşmasını yaparak, 3 boyutlu yazıcı teknolojisinin öneminden bahsetti. Kavuncu, ’’Teknoloji değişiyor, dünya değişiyor, imkanlar değişiyor ve meslekler değişiyor. Örneğin medikal fizikçiler hastanenin vazgeçilmezi olabilir artık. Neden vazgeçilmezi olabilir? Çünkü 3 boyutlu yazıcılar gelişiyor. Üniversitemizin Öğretim Görevlisi Cansu Şahin sizlere 3 boyutlu yazıcı teknolojisi hakkında bilgi verecek. Size bu teknoloji hakkında bir örnek vermek istiyorum. Bugün sabah gazetede okudum. 3 boyutlu yazıcıyla aslına yakın kalp üretilmiş. Bu yazıcıya gerekli komutlar verildikten sonra belki Afrika’nın bir ucundaki bir yazıcıdan bir organ çıkacak ve hasta organa kavuşmuş olacak. Bunlar çok güzel gelişmeler. Bizlerde üniversitemizi bu teknolojiye uyum sağlayacak bir kurum haline getirip, öğrencilere ona göre eğitim vermek istiyoruz.’’ dedi.  

Rektör Hoca’nın konuşmasının ardından KSBÜ Öğretim Görevlisi Cansu Şahin, 3 boyutlu yazıcı teknolojisi hakkında bilgi vererek, Üniversite’nin İnovatif Teknoloji Laboratuvarı'nda 3 boyutlu yazıcılar ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sunum sonrasında öğrenciler İnovatif Tekonloji Laboratuvarı’nı gezerek 3 boyutlu yazıcıları ve üretim aşamalarını interaktif olarak inceleme imkanı buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.