VEFA GECESİ

Kültür Yayın: 14 Ekim 2018 - Pazar - Güncelleme: 14.10.2018 12:40:37
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
5151 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR "VEFA GECESİ"NE KATILDI
Kütahya'nın kültürüne, sanatına ve sporuna katkı sağlayan değerler unutulmadı. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya'ya hizmet eden vefat etmiş isimleri anmak için Vefa Gecesi düzenledi. 

Bu yıl ilk kez düzenlenen Vefa Gecesi, Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Geceye Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, KÜTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Genel Başkanı Süleyman Çankaya, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, sanatçılar, sanatseverler, akademisyenler ve davetliler katıldı.

 

Gecenin açılış ve selamlama konuşmalarını DPÜ Öğretim Üyesi Dr. Özlem Soyer Zeybek ile Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Genel Başkanı Süleyman Çankaya yaptı. 

Daha sonra kürsüye DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören geldi. Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Prof. Dr. Remzi Gören, "Vefa seni asla unutmayacağız, unutturmayacağız diye ebediyete uğurladıklarımızı anmaktır. Bu sözü bizim adımıza verenleri de vefamız olsun diye onları rahmetle anıyor, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak sahip oldukları vatan, bayrak, namus gibi hasletleri önünde hürmetle eğiliyorum" dedi.

"VEFA GECELERİ GELECEK NESİLLER İÇİN KÖPRÜ OLACAK"

Kütahya'ya değer katan şahsiyetleri anmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Prof Dr. Remzi Gören, "Vefa sevgide, dostlukta ve bağlılıkta sebat etmek, sözünde durmak şeklinde tanımlanmakta. Sebat etmek ve sözünde durmak altı çizilmesi gereken önemli kavramlardır. Vefa ahde vefadır, bu yüzden kalubeladır. Kalubela verdiği sözü unutmamaktır. Çok özel ve güzel bir milletiz. Merhamet, adalet, şefkat gibi vefa duygusunu da en üst düzeyde yaşayan, yaşatan bir milletiz. Vefanın en güzeli de hiç tanımadığımız ceddimiz ile tanışma imkanımızın olmayacağı gelecek kuşaklar arasında köprü kurmaktır. Ne mutlu duyguların en güzeli vefa duygusunu yaşatan ve yaşayanlara. Vefa geceleri sadece tarihe güzel bir anı olarak geçmeyecek, aynı zamanda bir miras olarak kaydedilecektir" dedi.

"VATANIN TAPUSUNU NAKŞEDENLERİ UNUTMAMALIYIZ"

Vefa Gecelerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, "Vefa, kaybetmememiz gereken güzel bir haslet. Vefa noktasında maalesef millet olarak bazı değerlerimizi unutmaya başladık. Üniversitemiz bu noktada çalışma yaptığı için teşekkür ediyorum. Bu vatana, şehrimize hizmet eden, emek veren, geçmişten günümüze kadar gelen ve bugün hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı ömürler diliyorum. Sadece askeri anlamda değil, bu vatanı vatan yapan insanları, tapusunu adeta nakşeden sanatçılarımızı, mimarlarımızı, askerlerimizi, şehitlerimizi unutmamalıyız. Günümüzde geçmişten beri hizmet eden büyüklerimiz var. Yakın zamanda vefat edenler ve hayatta olanlar var. Ben kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"VEFA DUYGUSUNU KUVVETLENDİRECEK"

Daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir bir konuşma yaptı. Düzenlenen gecenin vefa duygusunu kuvvetlendirerek nesilden nesile aktarılmasını sağlayacağını ifade eden Vali Nayir, "Güzel bir duyguyu yaşatacak olan, her dönem geçerli olması ve yaşatılması gereken vefa duygusunu kendine konu alan Dumlupınar Üniversitemizi tebrik etmek istiyorum. İnsanı insan yapan duygularıdır. Güzel duyguları olan insan kıymetli oluyor, güzel duygulara sahip olan insanlar kıymetini ortaya koymuş oluyor. Yine aynı şekilde kötü duygular insanı insanlıktan uzaklaştırıyor. Vefa da bunlardan bir tanesi. Üniversitemizin göstermiş olduğu bu gayret bu çaba inşallah nesillerden nesillere aktarılacak olan bu duyguyu daha da kuvvetli hale getirecek" dedi.

"HAYATTA OLANLARIN DA VEFAYA İHTİYACI VAR"

Hayatteyken vefa göstermenin önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Vefa yalnızca vefat edenlerle ilgili bir duygu olmamalı. Hayatta olanların da vefaya ihityacı var. Buradaki konumuz vefat edenleri anma konusu; ama bunun yalnızca vefat edenlere münhasır bir duygu olmaması gerektiği, aile, mahalle, toplum, şehir ve insanlık alemi içerisinde vefa duygusu her dönem yaşatılması gereken bir duygu olmalı. Üniversitemiz şehrin önemli dinamiklerinden biri olarak bu güzel duyguyu yaşatacak, vefanın güzel örneklerini önümüze koyacak bir program düzenlemiş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kütahya’ya kültür sanat ve spor alanında katkı sağlayan vefat etmiş Kütahyalıların hayatları hakkında bilgiler verilmesinin ardından ödül törenine geçildi. 

Gecede Ahmet Yakupoğlu adına Hayrettin Subaşı, Prof. Dr. Oktay Aslanapa adına Hilal Aslanapa, Prof. Dr. İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Ahmet Uluçay adına Sercan Kehribar, Hisarlı Ahmet adına İsmail Tektaş, Mustafa Hakkı Yeşil adına Emine Gedik, Halil Kadri Erdem adına Emrah Kadri Erdem, Hamza Güner adına Ruhsen Kumdalı, Hamdi Aydın adına Şükrü Şen, Hüseyin Yüce adına Şerife Koç,  Abdullah Taktak adına Abdullah Taktak, Hacı Mehmet Üstünkaya adına Hamza Üstünkaya, Ali Osman Kerkük ile Ahmet Kerkük adına Nevin Kerkük, Sıtkı Olçar adına Nida Olçar, Tahir Konakçı adına Sedat Konakçı, Bekir Avlupınar adına Mürvet Avlupınar, Dr. İbrahim Naci Eren adına Rüştü Güntürkün, Mustafa Asım Alkış adına Kenan Alkış, Ahmet Şevki Şahin  ile Faruk Kahraman Şahin adına Ayşe Şahin Çetin ile Murat Şevki Şahin'e Vefa Ödülleri Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından verildi.

Hafız Mehmet Emin Efendi ile oğlu Hakkı Çinicioğlu, Mehmet Çini, Rıfat Çini ve Şaban Şükrü Sarı'nın da anıldığı gecede Kütahyaspor da unutulmadı. 

Kütahyaspor'un kurucu futbolcuları Oktay Ertem, Levent Poltuk, Halil Turan, İhsan Ertan, Faik Bıkmaz, Mustafa Güçlü, Mustafa Müfik Gültekin, Ertuğrul Çağlar adına Gürkan Çağlar'a Vefa Ödülleri DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından verildi. 

Vefa Gecesi hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.