VALİLER AİZONAİ ANTİK KENTİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Turizm Yayın: 24 Mayıs 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 24.05.2017 13:56:14
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
4186 okunma
Google News


Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine gelen Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ile Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir eşliğinde Aizonai Antik Kenti'ni ziyaret etti. 

Valiler,  dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınağı, dünyanın ilk örneklerinden Stadyum-Tiyatro kompleksine sahip ikinci Efes olarak adlandırılan Aizonai Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Ziyarette Çavdarhisar Kaymakam Kadir Yurdagül, Müze Müdürü Metin Türktüzün de yer aldı.

Dünyanın ilk borsasının kurulduğu antik kentte incelemelerde bulunan Vali Nayir, Vali Okur ile Vali Yıldırım'a Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Aizonai Antik Kenti'nin Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Elif Özer Aizonai Antik Kenti ve devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.