VALİ YILMAZ " TEK KUVVET MİLLİ EGEMENLİK"

VALİ YILMAZ " TEK KUVVET MİLLİ EGEMENLİK"

Gündem Yayın: 22 Nisan 2014 - Salı - Güncelleme: 22.04.2014 12:50:15
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
1984 okunma
Google News

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 94. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"23 Nisan, Atatürk'ün 'bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur, yalnız bir kuvvet vardır, O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır, O da milletin kalbi vicdani ve mevcudiyetidir' sözünün tescillendiği bayramdır. Yine bu bayram, kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini el birliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en çetin ve zahmetli günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli birliğimizin, egemenliğimizin delili ve göstergesi olmuştur.

Diğer yandan, milletimiz en zor şartlarda bile bağımsızlık ve egemenlik tutkusundan, istiklal ve istikbalinden taviz vermemiş bir millet olarak tarihe geçmiş, bu özelliği ile de geçtiğimiz yüzyılda mazlum milletlere öncü ve örnek olmuştur. Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihi bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı tüm dünya çocukları için bir şenliktir. Bu aziz milletin çocukları olarak sizler; ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bütün hayallerimizi sizler vasıtasıyla kuruyoruz. İnanıyoruz ki geleceğimiz sizlerle mutlu, sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Bu duygularla sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ederim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.