VALİ TORAMAN TARİHİ ALANLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Kültür Yayın: 19 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 19.11.2018 22:09:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5626 okunma
Google News

VALİ DR. ÖMER TORAMAN KÜTAHYA MERKEZDE TARİHİ ALANLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, kent merkezinde yer alan bazı tarihi ve kültürel mekanlarda incelemelerde bulundu.
 
Ziyaretlerine Anadolu mimarisinin en seçkin örneklerinin sergilendiği tarihi Germiyan Sokağı ile başlayan Vali Dr. Ömer Toraman’a İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez eşlik etti.
 


Vali Dr. Ömer Toraman Kütahya İl Özel İdaresi, Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Üniversite Vakfı tarafından satın alınarak restorasyonu yapılan tarihi konaklar hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez’den bilgiler aldı.
 
İlk olarak UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülüne layık gördüğü çini sanatçısı Mehmet Gürsoy’un çini atölyesini ziyaret eden Vali Dr. Ömer Toraman, Mehmet Gürsoy’un eserlerini inceleyerek çini sanatı hakkında bilgiler aldı.
 
2010 yılında ziyarete açılan Kütahya Kent Tarihi Müzesi’ni de ziyaret eden Vali Dr. Ömer Toraman, Sıtkı Olçar Çini Müzesi ziyareti ile devam etti. Vali Dr. Ömer Toraman’ı UNESCO'nun “Yaşayan İnsan Hazinesi” ödüllü dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın kızı Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Nida Olçar karşıladı.
 
Nida Olçar eşliğinde müzeyi gezerek Sıtkı Olçar’ın kişisel eşyaları ile eserlerini inceleyip müzede sergilenen diğer eserler hakkında bilgiler alan Vali Dr. Ömer Toraman, Nida Olçar’ın atölyesini de ziyaret ederek çalışmalarını inceledi.
 
Kütahya İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek Kütahya Valiliği tarafından Kütahya Kültür ve Sanat Derneğine (KÜSAD) tahsis edilen, tarihi Germiyan Beylik Konağında hizmet veren Kütahya Kültür ve Sanat Evi’ni de ziyaret eden Vali Dr. Ömer Toraman, KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız ile sanatçılarla görüşüp eserleri inceledi.
 


Vali Dr. Ömer Toraman tarihi Takvacılar Camisi, Kaditler Camisi ile Kütahya'nın ünlü fıkıh alimlerinden İshak Fakih tarafından yaptırılan ve restore edilerek hizmete sunulan tarihi İshak Fakih Külliyesi’ni de ziyaret etti.
 
Vali Dr. Ömer Toraman, “Edebiyat Müze Kütüphaneleri Projesi” kapsamında Türkiye'de açılan 6. müze olan, Türk ve Dünya edebiyatından Kütahyalı yazarlara ve şairlere ait bir seçki ve edebiyat kuramına ilişkin yaklaşık 5 bin kitap, edebiyat ve sanat konulu 83 süreli yayının yer aldığı Evliya Çelebi Edebiyat Müze Kütüphanesi’ni de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.