Vali Toraman Hafızlık İcazet Merasimine Katıldı

Gündem Yayın: 27 Kasım 2018 - Salı - Güncelleme: 27.11.2018 08:53:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2177 okunma
Google News

VALİ DR. ÖMER TORAMAN İLE EŞİ NEŞE TORAMAN HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ’NE KATILDI
Kütahya Müftülüğü İl Müftülüğüne bağlı 6 yatılı Kur’an kursunda eğitimlerini tamamlayan 41 kız öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.
 
Merasime; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile eşi Neşe Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile eşi Serap Hazırlar, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, Kur’an kursu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Dumlupınar Spor Salonu’nda düzenlenen merasime Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi.
 
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dünya birincisi olan Fatih Cami İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim Kur’an kurslarının tanıtım videolarının gösterimiyle devam etti.
 
“KUR’AN-I KERİM’E VAR GÜCÜYLE HİZMET ETMİŞ NESLİN MİRASÇILARIYIZ”
 
Hafızlık icazet merasiminde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti katılımcılarla paylaşan Vali Dr. Ömer Toraman hafızları, ailelerini ve Kur’an öğreticilerini tebrik etti. Türk milletinin İslamiyet’e ve Kur’an-ı Kerim’e çok büyük hizmetlerde bulunduğunu belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Üç kıtada, üç denizde gücümüzün yettiğince i'la-yı kelimetullahı ulaştırmak için var gücüyle gayret göstermiş bir milletin mirasçılarıyız. Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumaya ve yazmaya gayret göstermiş bu doğrultuda nice büyük hattatlar, üstatlar yetiştirmiş bir milletiz. Milletimiz kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e her zaman hizmet etmiş, hizmet etmeye gayret göstermiştir. Bugün kardeşlerimiz de Kur’an-ı Kerim’e hizmet yolunda onu zihinlerine ve gönüllerine hıfz ederek muhafaza altına aldılar. Kendilerini, aileleri ve hocalarını tebrik ediyoruz. İnanıyorum ki hocaları bu yüce emaneti nasıl onlara aktardıysa onlar da kendilerinden sonra gelecek olan kardeşlerine bu emaneti teslim edecekler” diye konuştu.
 
Merasimde hafızların ödül ve belgeleri Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile eşi Neşe Toraman ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.