VALİ ŞERİF YILMAZ TÜRK - MACAR TURAN VAKFI’NI KABUL ETTİ

Kültür Yayın: 10 Mayıs 2016 - Salı - Güncelleme: 10.05.2016 18:04:50
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3664 okunma
Google News

VALİ ŞERİF YILMAZ TÜRK - MACAR TURAN VAKFI’NI KABUL ETTİ

Haber: Valilik Basın Halkla İlişkiler 
Vali Şerif Yılmaz, Macaristan Türk - Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro ile vakıf üyelerini kabul etti.
 
Kütahya İl Özel İdaresi’nde gerçekleşen ziyarette Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC Global Research Thinking Center) Başkanı Mustafa Önsay da hazır bulundu.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Şerif Yılmaz Macaristan Türk - Macar Turan Vakfı’nı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
 
ANDRAS ZSOLT BİRO: TÜRKİYE’DE SEÇKİN VALİLERİN OLMASI BİZİ SEVİNDİRİYOR
 
Macaristan Türk - Macar Turan Vakfı’nın faaliyetleri hakkında Vali Şerif Yılmaz’a bilgiler veren Andras Zsolt Biro Macaristan ile Türkiye’nin ilişkilerini güçlendirmek için uygun ortamın var olduğunu söyledi. Biro,  “Macar Milli Kahramanı Lajos Kossuth’un Kütahya’da kaldığı evin korunması, özen gösterilmesi bizim için gurur verici. Böyle seçkin valilerin olması bizi sevindiriyor. Macarista’nda başarılarınızı duyuyoruz ve her zaman destekçiniz. Türkler ile Marcarlar’ın tarihi bir birlikteliği var, bizler çok yakın akrabayız. Bağımsız Türkiye ile bağımsız Macaristan’ın önünde çok büyük imkanlar var. Mustafa Kemal Atatürk zamanında başlayan beraberlik bugün de devam ettirilmeli. Atatürk vefat ettiği zaman Avrupa’da sadece Budapeşte’de milli yas ilan edildi. 1. Dünya Savaşı sonrası ilişkiler biraz koptu. Kopan ilişkiyi yeniden başlatmak için bugün uygun ortama sahibiz. Türkiye’nin ekonomisi çok büyük Avrupa’da birçok partneri var ancak tek bir akrabası var o da Macaristan” diye konuştu.
 
VALİ ŞERİF YILMAZ: MACARİSTAN –TÜRKİYE İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİLMELİ
 
Batı’da en uç noktada bulunan Türk boyu olan Macarlarla akrabalığın iki ülke ilişkileri açısından önemine dikkat çeken Vali Şerif Yılmaz, “Macaristan Türkiye ikili ilişkileri açısından Kütahya gündemde olan bir il. Macaristan’ın Peç şehri Kütahya’nın kardeş şehri. Macaristan’a gittiğimizde bir yabancılık çekmiyoruz. Bugün ortak kullandığımız 3 bin kelime var.  En uçta olan Türk boyu Macarlar, başka yok. Kopan ilişkileri güçlendirmeliyiz. Kütahya’da her yıl Macaristan Özgürlük Savaşı’nın yıldönümünü kutluyoruz. Macar Milli Kahramanı Lajos Kossuth’un kaldığı evi Macaristan’dan gelen ilavelerle birlikte bu yıl yeniledik. Macaristan’a Cumhurbaşkanımız düzeyinde ziyaretler yapıldı. En sık görüşülen ülkelerden biri Macaristan. Kültürel geçmişle beraber ekonomik ve ticari boyutun gelişmesi ile ilgili de önemli mesafe kat edildi. İlişkilerin daha da artırılması ve güçlenmesi lazım, bunun için üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.
 
Öte yandan Macar heyeti, Vali Şerif Yılmaz’ı 12-14 Ağustos 2016 tarihinde Macaristan'da yapılacak Büyük Turan Kurultay'ına da davet etti.
 
Vali Şerif Yılmaz ziyaretin anısına Macaristan Türk - Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro’ya Kütahya’nın simgelerinden olan Şehit Sancaktar Anıtının yer aldığı Kütahya Valiliği logolu plaket hediye etti.
 
Macar heyet ise Vali Yılmaz’a Macar yazar Geza Gardonyi'nin yazdığı Türkçe'ye de çevrilen "Eğri Yıldızları" kitabı ile Macar Bayrağı hediye etti.
 
Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.