VALİ ŞERİF YILMAZ SITKI SANAT GALERİSİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Kültür Yayın: 26 Mart 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 26.03.2016 13:57:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3731 okunma
Google News


UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü sahibi Kütahyalı ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın adını taşıyan sanat galerisi Vali Şerif Yılmaz’ın katıldığı törenle Nevşehir'in Göreme beldesinde açıldı.
 
Sıtkı Olçar'ın kızı çini sanatçısı Nida Olçar ve turizmci Tevfik Ölmez tarafından hazırlanan galerinin açılış törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın yanı sıra, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, çok sayıda turizmci ve davetli katıldı.

Sıtkı Sanat Galerisi’nin açılış kurdelesini Vali Şerif Yılmaz, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Nida Olçar, Tevfik Ölmez ile birlikte kesti.

Nida Olçar açılışın ardından galeriyi gezen Vali Şerif Yılmaz’a sergilenen eserler hakkında bilgi verdi.
 
Galeride, geleneksel Türk el sanatlarından olan çini eserleri, bitki yaprağı oyma sanatı, Osmanlı fermanları, ahşap antika ayakkabı kalıpları üzerine yapılmış yağlı boya çalışmaları, yanardağ tüflerinin öğütülmesi ile elde edilen kırmızı seramikler gibi eserler de sergileniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.