VALİ ŞERİF YILMAZ’DAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

VALİ ŞERİF YILMAZ’DAN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Gündem Yayın: 15 Ağustos 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 15.08.2015 12:18:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2674 okunma
Google News

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 28. Geleneksel Kültür ve Sanat Festivalinin açılışında konuşan Vali Şerif Yılmaz, Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.  
  Vali Yılmaz konuşmasında , "İçinde bulunduğumuz sıkıntılı bir dönem. Ülkemizin bu süreçte birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İçeriden ve dışarıdan dahili ve harici bedhahlar boş durmuyor. Her gün bir şehit haberi geliyor. Kime hizmet ettikleri bilinmeyen, belki birden fazla yere hizmet eden bölücü, yıkıcı teröristlerin ülkemizin birlik ve beraberliğine kastı var. Bunlara destek veren gruplar dün de vardı bugün de var, yarın da olacak. Bu ülke büyük bir devletin mirasçısı. İlk kuruluşunu Kütahya'nın Domaniç ilçesinden başlattı. Yıllarca geniş bir coğrafyaya hakim olan, bu bölgelerde adaleti, insanlığı, sevgiyi ve şefkati yaşatan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu mirasa sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de gerek ekonomik, gerek siyasi gerek ise kültürel gelişmelerinden dolayı o günkü ihtişamlı günlerine ulaşmak için hızla yürürken bunu çekemeyen, engel olmak isteyen düşmanlarımızın ve onların kullandıkları içimizdeki maşaların işbirliğiyle hain planlarını tekrar tekrar önümüze sunuyorlar ve buna inanan maalesef insanlarımız var. Bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak uyanık olmamız lazım. Bu şanlı bayrağın altında yaşayan bir fert olarak da ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden kim varsa, içeride ve dışarıda suretleri ne olursa olsun, hangi sıfatla hangi şekille karşımıza çıkarsa çıksın bunlara karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip, birbirimize sahip çıkmalıyız." diye konuştu.
  Çok kültürlü ve güçlü bir medeniyetten gelen Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek nesillere aktarılması için bırakılan mirasa sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Vali Yılmaz, "Farklı düşünüyor, farklı şeyleri ifade ediyor olabiliriz, ancak neticede biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ülkenin geleceğini, istikbalini hep birlikte sağlamak geleceğimize aktarmak zorundayız. Bu ülkeyi biz çocuklarımızdan emanet aldık, atalarımızdan değil. Emaneti tekrar sahibine emanet etmek zorundayız. Bunun için kültürel varlıklarımızın ayakta kalması lazım. Birbirimizi anlayacak en büyük etkenlerden bir tanesi o tarihten gelen kültürümüzdür, o kültürün gelecek nesillere aktarılmasıdır. Kadim bir medeniyetin evlatları olarak bu medeniyete sahip çıkmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Bizi bir arada tutacak olan çok çeşitli kültürleri içinde barındıran, bir arada yumruk gibi tutmuş ecdadımızın bıraktığı miras var. O miras bizi geleceğe taşıyacaktır." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.