VALİ NAYİR YONCALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Eğitim Yayın: 16 Şubat 2017 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2017 13:57:22
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
5584 okunma
Google News

VALİ NAYİR YONCALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, okul ziyaretlerine ve incelemelerine devam ediyor. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu kez İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile birlikte Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. 

MESLEK EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ

Vali Nayir, ilk olarak Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerden eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Burada öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada; “Sağlık, kültür, tarih ve doğa turizminin ilimizin geleceğinde önemli bir yer tutacağına inanıyoruz. Bunun da eğitimle desteklenmesi gerekir. Çevre illere baktığımızda turizmden daha fazla nasiplenen iller olduğunu görüyoruz.  Onları da örnek almaya çalışıyoruz. Bu illerle turizmde aynı seviyelere gelmek için, eğitilmiş insan gücümüzün büyük etkisinin olacağını düşünüyoruz. Eğer  yatırımlar burada gerçekleşirse, sizlerin buradan mezun ettiğiniz öğrenciler, daha kolay staj yapacak, daha kolay iş bulacak, dolayısıyla o çark iyilik yönünde, iyileşme yönünde birbirini destekleyerek yoluna devam edecek. Meslek eğitimini önemsiyoruz. 

Ülkemizin, dünyanın geleceğinin  turizm olması ve bu okulun turizm  amaçlı bir eğitim vermesi nedeniyle  bizim gözümüzde daha büyük bir kıymete sahip. Artık dünya küçüldü. Herkes daha kolay bir yerlere seyahat eder hale geldi. Herkesin gelir düzeyinde  belirli bir iyileşme olunca da gelişen sektörlerden bir tanesi turizm oldu. Bu durum insanların birbirlerini görüp tanıyarak  kültürler arası yakınlaşma sağlanmasına katkı sağladı. Çoklu etkisi olan bir husus turizm hususu. Ekonomik, sosyal, siyasi boyutu var. Bu kadar boyut içinde mutlaka eğitilmiş insan gücünün de bu işte bir motor görevi göreceği, bu işi daha etkili hale getireceğine dair bizim inancımız tam. Onun için eğitimin her safhası, her aşaması önemli. Okul öncesinden yüksek öğrenime kadar,ama meslek eğitimlerimizin daha farklı, toplumla direk iç içe olan yönleri var. 

Öğrencilerin sadece mesleki değil, kendi değerlerini de geliştirmeye çalışmaları, sizlerin de onlara velilerle işbirliği içerisinde tecrübelerinizi aktararak eğitim vermeniz gerekir. Karakterleri iyi birer insan olarak değerler eğitimini almış iyi birer insan olarak vatanına, milletine faydalı olmaları gerekir.  “ ifadelerini kullandı. 

Vali Nayir,  okul müdürü Hakan Gölpınar’dan okulla ilgili bilgiler aldı. Gölpınar, okulda 117’si okulun bahçesinde bulunan pansiyonda kalan, toplam 305 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Okulun yoğunlaştırılmış eğitim programı dahilinde öğrencilerin 15 Ekim-15 Nisan arasında örgün eğitim gördüğünü, ardından haftada 6 gün olmak üzere 6 ay staj eğitimi aldıklarını ifade ederek geçen sene 120 öğrencinin Türkiye’nin güzide otellerinde istihdam edildiğini söyledi. Ayrıca Turizm alanında öğrenci becerilerinin geliştirilmesi amacıyla AB Erasmus hibe projesi kapsamında 20 öğrencinin Avrupa’ya gönderildiğini belirtti. Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Konaklama ve Seyahat olmak üzere iki alanda eğitim verdiğini ve bunlara bağlı üçer dal eğitim programının uygulandığını söyleyerek, Yiyecek-İçecek Hizmetlerinde; Mutfak, Servis, Pastacılık, Konaklama ve Seyahat Hizmetlerinde; Ön büro, Operasyon ve Kat Hizmetleri dalları olduğunu belirtti.

Vali Nayir, buradan Matbah-ı Amire’ye  (Osmanlı Saray Mutfağı) giderek Pastacılık Atölyesinde 11.sınıfların pasta hazırlık çalışmalarını izledi.

Daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir, 10/A sınıfına giderek öğrencilerin Tarih dersine katıldı. Öğrencilere tarihimizle turizm arasında bağ kurmalarını isteyen Vali Nayir, öğrencilerden tarihin turizm kültürüne etkisini araştırıp, tarihimizden ders alarak bunu kendilerine turizm hayatlarında rehber olarak kullanmalarını istedi.

Vali Nayir, daha sonra, yurt içinde ve yurt dışında Türk Mutfak Kültürü'nü başarıyla tanıtmak amacıyla kurulan, aşçılık ve yemek kültürü alanında faaliyet gösteren Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından 2-5 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen, 15.İstanbul Mutfak Günleri kapsamında “Ana yemek, Makarna, Tatlı, Modern Türk Mutfağı” alanlarında dereceye giren öğrencilere madalya ve  katılım belgelerini verdi.

Vali Nayir, incelemelerine 90 yatak kapasiteli Yoncalı Uygulama Oteli ile devam etti. Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin staj eğitimini alması amacıyla yapılan Otelin, eksikliklerinin tamamlanmasının ardından 15 Nisan 2017 tarihinde açılışının yapılması planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.