VALİ NAYİR İLE BAŞKAN SARAÇOĞLU YERLİ OTOMOBİL ZİYARET DEĞERLENDİRMESİ

Ekonomi Yayın: 22 Kasım 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2017 10:51:41
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3751 okunma
Google News

Türkiye'nin dev projelerinden biri olan yerli otomobile talip olan Kütahya harekete geçti. Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki Kütahya heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 5 babayiğit firmadan biri olan Anadolu Endüstri Holding Onursal Başkanı Kamil Yazıcı’yı ziyaret etti. 
 
Ziyarette, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, KÜTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Kütahya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser yer aldı. 
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu o ziyaretin detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.
 
“HAZIR OLDUĞUMUZU İLETTİK”
 
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yerli otomobilin Kütahya’da üretilmesi talebini Anadolu Endüstri Holding Onursal Başkanı Kamil Yazıcı’ya ilettiklerini, neden Kütahya’nın tercih edilmesi noktasında hazırlanan raporları da takdim ettiklerini söyledi. Vali Nayir, “İlin dinamiklerini temsilen ben, Belediye Başkanımız, KÜTSO Başkanımız, AK Parti İl Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ile birlikte bir randevu alarak Anadolu Endüstri Holdingin Onursal Başkanı Kamil Yazıcı beyle bir görüşme yaptık. Öncelikle Kütahya adına bu 5 babayiğidin üstlenmiş olduğu görevde kendilerine başarılar diledik. “Önemli bir sorumluluğu sırtınıza aldınız. Kütahya olarak temennimiz, duamız sizinle. Bunu en güzel şekilde başaracağınıza inanıyoruz ve sizi bu konuda tebrik etmeye geldik” dedik. Daha sonra Kütahya’nın otomotiv sanayi konusunda gelmiş olduğu noktayı aktardık. 8 ayrı firmamızın 11 ayrı fabrikada otomotiv sanayi ile ilgili yapmış olduğu üretimleri, bu alanda 5 bin civarında da çalışanımız olduğunu ilettik. Bu konudaki tecrübe ve birikimimizi, kendi imkanlarımızı, ilimizin teşvik açısından sahip olduğu değerleri, kıymetleri ve ilimizdeki yeni açılacak Altıntaş Zafer OSB den yer tahsisi de dahil olmak üzere kendileriyle ilgili bize düşen bir konu olursa zevkle, heyecanla onlara destek olmaya çalışacağımızı, bizim de bu konuda payımızın olmasının Kütahya açısından önemli olduğunu ilettik. 7-8 yıldır hem Kalkınma Ajansımızın hem de Ticaret ve Sanayi Odamızın bu konuda hazırlamış olduğu raporları kendilerine takdim ettik” dedi.
 
“ÜMİDİMİZ ARTTI, GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK”
 
Ziyaretin her iki taraf için de olumlu geçtiğini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahyalıların yerli otomobil isteğini birebir aktardıklarını kaydetti. Kütahya’nın yerli otomobile en iyi şekilde sahip çıkacağını da ilettiklerini dile getiren Vali Nayir, “Görmüş olduğumuz henüz yolun başındalar, karar verme mekanizmaları yeni harekete geçiyor. Şirket kuracaklar, fizibilite yapacaklar . Bizim vermiş olduğumuz dosyayla, bizi de değerlendirme kapsamına alacaklarını ifade edip, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bizler için de güzel bir çalışma oldu. En azından onların heyecanını paylaşmak ve Kütahya adına, Kütahyalıların bu konudaki yer alma düşüncesindeki heveslerini, arzularını kendilerine birebir ilettik. Burada alınmış net bir söz de yok, reddedilmiş bir durumda yok ama ilimizin bu imkanlarıyla inşallah hevesimiz onların hevesini artıracak bir husus olur. Bu projenin başarıyla bitmiş olması lazım. Ülkemizin bu konudaki beklentilerine cevap vermesi lazım. Bu 5 babayiğit otomotiv sanayisi ile içli dışlı, hepsinin değişik tecrübeleri var. Kimisi bilgi teknolojileri açısından donanımlı, kimisi üretim süreçlerinde donanımlı. Bizim de ümidimiz artarak geri dönmüş olduk. Bu konunun içerisin de biz UNESCO’yu yerleştirdik. Kütahya'nı UNESCO Yaratıcı Şehirler  Ağına girmiş olmasının da başarısına bir örnek olduğundan bahsettik. Bu konularda birlik ve beraberliğini gösteren bir il olduğumuzu anlattık. Bize gelindiği takdirde kendilerine  sahip çıkacağımızı, bu birlik ve beraberlik içerisinde faaliyetlerini de bir sonraki adıma taşıyacak bir gücümüzden bahsettik. İnsanımız çalıştığı yere kıymet veren, saygı duyan insanlar olduğunu, dolayısıyla bizi tercih edenlerin pişman olamayacağını dilimizin döndüğünce ifade ettik ve geri döndük.  Biz girişimde bulunduk, takdir onların. Biz yola çıkmakla görevliyiz, sonuçlandırmak başka mercilerin kararına kalmış” diye konuştu.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir ilerleyen günlerde yerli otomobil üretimi için başka ziyaretler de gerçekleştirebileceklerini  söyledi.
 
“SÜRECİ MÜCADELEYLE TAKİP ETMELİYİZ”
 
Dünya çapında önemli firmaların yatırım için Kütahya’yı tercih ettiğinin altını çizen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Avusturya firması Hamburger Kütahya’ya yatırım kararı aldı. Yaklaşık 300 milyon Avroluk yatırımı Kütahya’da gerçekleştirecek. Onun çalışmasına da bir yıl önce başlamıştık. Şehrin tüm dinamikleri bir araya geldi. 3 ayda bir toplantı yaptık. Dünya üzerinde 17 şehir vardı yatırım yapabilecekleri ama onlar Kütahya’yı tercih etti. Bu çok önemli.  Şuanda yer tahsisi yapıldı, yatırıma başlayacaklar. Bunlar adım adım bir araya gelerek oluyor. Bu bir süreç, süreci sakin, dirayetli ve mücadele ederek götürmek gerekiyor. Şehrimizin özelliklerini ortaya çıkarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.