VALİ NAYİR GEDİZ’DEKİ KYK YURTLARINI ZİYARET ETTİ

Eğitim Yayın: 25 Nisan 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 25.04.2018 16:37:11
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2171 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR GEDİZ’DEKİ KYK YURTLARINI ZİYARET ETTİ
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya'nın Gediz ilçesinde hizmet veren Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Gediz Erkek Öğrenci Yurdu ile Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti. 
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret ile KYK Gediz Yurt Müdürleri eşlik etti. 
 
“KYK TERCİHİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”
 
Kütahya’ya birer emanet olan öğrencilerin KYK yurtlarını tercihlerinden dolayı tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Valilik olarak Kredi Yurtlar Kurumunu kurumlarımızdan biri olarak görüyoruz.  Dolayısıyla siz öğrencilerimizi bu kuruma, Kütahyamıza, Gedizimize emanet çocuklar olarak görüyoruz. İnşallah eğitim öğretiminizi sağlıklı bir şekilde tamamlayıp gidene kadar biz sizlerin sorumluluğunu üzerimize almış oluyoruz. Her şeyden önce böyle bir yurdu tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Kapısında güvenliği olan, sizinle ilgilenecek idarecileri olan bir yerde kalmanız anne ve babanızı mutlu edecek hususlardandır” dedi.
 
“HAYATI ANLAMADA BİR FIRSAT YAKALADINIZ”
 
Farklı kültürleri bir araya getiren üniversite hayatının öğrencilere önemli bir avantaj sağladığını ifade eden Vali Nayir, “Bugüne kadar aynı kültürden, aynı çevrenin insanlarıyla bir araya geldiniz. Şimdi Doğu’dan Batı’ya, Güney’den Kuzey’e,  farklı kültürlerden arkadaşlarınızla bir aradasınız. Bu açıdan hayatı anlama noktasında bir fırsat yakaladığınızı düşünüyor ve bunu önemsiyorum. Farklı kültürlerden kişilerle hayatı anlama noktasında bir araya gelmiş olmanın kıymetini bilin. Okuduğunuz okul kadar, okulda öğretilen dersler kadar hayatı anlamak ve hayata dair tespitleriniz önemli. Anadolu coğrafyasında farklı kültürler vardır. Her ilin farklı değerleri, farklı anlayışlar vardır. Bunları da öğrenirseniz hayata dair bir kazancınız olmuş olur” ifadelerini kullandı.
 
“TEK BİR SEBEBE BAĞLI KALMAYIN”
 
Hayatı anlama ve yorumlamada tek bir sebebin doğru sonuca götürmeyeceğinin altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hayat hiçbir zaman siyah beyazdan ibaret değil. Eğer siyah beyazdan ibaret olsaydı bir şey ya iyi ya da kötü olur, bir insan ya iyi insan ya da kötü insan olarak değerlendirilirdi. Halbuki herkes kendinden baksın iyi tarafımız da var, kötü tarafımız da var. İnsan hayatının gri alanları daha fazla. Dolayısıyla arkadaşlarınızı burada değerlendirirken iyi insan ya da kötü insan olarak değerlendirmek yerine “Şu yönden çok iyi bir arkadaşım ama şu yönden sanki biraz daha gayret etmesi lazım” diye değerlendirirseniz hayatı anlama noktasında daha güzel sonuçlara ulaşırsınız. Doğu toplumlarının böyle bir sıkıntısı var. Hayatı anlama ve olayların sebeplerini izah etme noktasında siyah-beyaz düşünürler. Bir tek sebep bulunca ikinci bir sebebe çok bakmak istemezler, biraz tembel bir davranıştır bu. Halbuki hayattaki olayların birden fazla sebebi olabilir, biraz gayret edip başka sebepler de var mı buna bakmak lazım. Deyim yerindeyse fotoğrafın tamamını görmek de ancak bu şekilde mümkün olur. Yoksa bir konuya ait bir tane gerekçe bulduğunuzda arkasını devam ettirmezseniz hayatı anlama noktasında yine büyük bir eksiğiniz olmuş olur” dedi.
 
“EN ÖNEMLİ ÇAĞDASINIZ”
 
İnsanların çok farklı özellikleri ile olayların çok farklı gerekçeleri olabileceğinden de söz eden Vali Nayir, “Bunları anlamak ve yorumlamak için en mükemmel çağdasınız. Artık kabiliyetlerinizin tam geliştiği, hayatı anlama noktasında hiçbir eksiğinizin olmadığı dönemdesiniz. Bu şekilde davranırsanız gözünüzde hiç kimseyi büyütmez aynı zamanda hiç kimseyi de yok saymazsınız.  Biz bunun sıkıntısını insan olarak çok çekiyoruz. Anadolu coğrafyasında birisini, birilerini tümüyle kusursuz görüp arkasından gitmeye çalışanlar veya bir tek husustan dolayı birinden nefret edip onunla tüm alakasını kesenler bu topraklarda çok var. Siz öyle olmayın. Tümüyle bağlanabileceğiniz kişi yok diye düşünüyorum. Herkeste bir kusur vardır, tümüyle de ilişiğinizi kesebileceğiniz bir insan olmadığını düşünün” diye konuştu. 
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilik döneminin okul ile yurt arasında geçmemesi gerektiğini öğrencilerin doğduğu ve eğim gördüğü toprakları iyi tanıması gerektiğini söyledi. Vali Nayir, şehrin sahip olduğu zenginlikleri tanıyan öğrencilerin kendilerine ve ülkelerine olan cesaret ve güvenlerinin de artacağına dikkat çekti. 
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmalarının ardından öğrencilerin sorunlarını yanıtladı, istek ve arzularını dinledi, not aldı.
 
Yurt binalarında incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, KYK Kız Öğrenci Yurdunda “Ebru Sanatı” kursu gören öğrencileri de atölyede ziyaret edip çalışmalarını inceledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.