VALİ NAYİR, EMET VE HİSARCIK’DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 23.08.2017 14:04:45
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
2126 okunma
Google News

VALİ NAYİR, EMET VE HİSARCIK’DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Vali Ahmet Hamdi Nayir, muhtarlarla ‘tanışma ve değerlendirme’ toplantılarını Kütahya’nın Emet ve Hisarcık ilçeleriyle sürdürdü. 

Vali Nayir başkanlığında 9.’su Emet’te gerçekleştirilen toplantıya Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Emet Belediye Başkan Vekili Süleyman Akgül, ilgili daire müdürleri ile 8 mahalle, 37 köy muhtarı katıldı. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in muhtarları tek tek dinlediği, not aldığı ve sorunların doğrudan kurum müdürleri ile yatırımcı kuruluşlara iletildiği toplantıların 10.’su ise Hisarcık ilçesinde yapıldı. 

Vali Nayir başkanlığında 6 mahalle, 25 köy muhtarının kurum müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda Hisarcık Kaymakam Vekili Mahmuthan Arslan ile Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan da hazır bulundu. 

Muhtarların problemlerini en hızlı şekilde çözme gayretinde olduklarını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu toplantılarla varsa dertleriniz onları dinleyip, yerinde bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. İl idare şube başkanlarımız, yatırımcı kuruluşlarımız burada. Burada temsilcisi olmayanların da notunu alıp, döndüğümüzde değerlendirmesini yapıp, arkadaşlarımızın dertlerini, problemlerini çözmeye çalışıyoruz” dedi.

“TEK GAYEMİZ EN İYİSİNİ YAPABİLMEK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği öneme değinen Vali Nayir, muhtarlarla bir araya gelinen toplantıların sürekli hale geleceğini kaydetti. Sunulan imkanlarla hizmetlerin en iyisini yapma gayretinde olduklarına da vurgu yapan Vali Nayir, “Bizler hem merkezi yönetimin hem de yerel yönetimin yerel temsilcileri olarak yürütmekte olduğumuz kamu hizmetlerinin bir ölçüsü, bir değerlendirmesi olarak bu toplantılara büyük kıymet veriyoruz. İlçelerimizde yapmış olduğumuz bu toplantılardan öncelikle bizler büyük istifade ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmaların halk nezdinde nasıl bir tesir uyandırdığını, varsa eksiğimizi bu toplantılarda anlamaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyor. Bugün de Kütahya’dan sizlerin temsilcisi olan muhtarların katılmış olduğu 39.’sunun yapılmış olduğu toplantıda bir araya geldi. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak valilerimizin başkanlığında her ilimizde muhtarlarımızla bir araya gelmeyi adet edinmeye ve bunu sürdürmeye çalışıyoruz. Tek gayemiz bize tevdi edilen işleri emniyet, asayiş hizmetlerinden, eğitim, sağlık hizmetlerine, kültür, spor ve altyapı hizmetlerine kadar bize sağlanan bütçe, personel imkanlarıyla en iyisini yapmaya çalışmak. Bizler görevimiz müddetince kendi görevimizi en iyi şekilde yaptığımız takdirde bu borcumuzu yerine getirmiş sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİNİN VE KAMUNUN İLK BASAMAĞI MUHTARLARIMIZ”

Muhtarların problemlerini ve dertlerini doğrudan iletmesi gerektiğini dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Devletimizin kapıları açık” dedi. Tanışma ve değerlendirme toplantılarıyla vatandaşların sorunlarını birinci ağızdan öğrenme imkanı bulduklarına da değinen Vali Nayir, “Muhtarlarımızın demokrasinin birinci basamağında halka açılan kapısında, penceresinde seçilmiş kişiler olarak bu toplumun en yaygın temsilcileri. Köylerinde ve mahallelerinde büyük bir başarı elde ederek, seçilerek köylerini ve mahallelerini temsil için bu göreve gelen arkadaşlarımız. Kamu hizmetlerinin ilk basamağını da muhtarlıklar olarak görüyoruz. Muhtarlarımız da görüyoruz ve yaşıyoruz ki bu sorumluluğu bilerek, kendi üzerlerine düşen görevleri fedakar şekilde yerine getirmeye çalışıyorlar. Bizler köyünü ve mahallesini temsilen seçimle gelmiş, o başarıyı göstermiş muhtarlarımızı önemsiyoruz. Sizler köylerinizin ve mahallelerinizin dertlerini dert edinmiş, onları çözmeye çalışan kişiler olarak kamu kurum ve kuruluşlarında kendi köy ve mahallelerinizin birer temsilcisi, birer sözcüsü olarak görev yapıyorsunuz. Bizler de kamu hizmetini yürütürken merkezi ve yerel yönetimler olarak yürüttüğümüz hizmetlerin halk nezdinde yansımasını da en iyi muhtarlarımızda görüyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetlerdeki sonucun nasıl olduğunu anlamanın en kestirme yolu muhtarlarımız. Bizlerin halkla teması en kolay olan nokta muhtarlarımız. Ev ev dolaşıp bütün vatandaşlarımızla görüşemeyiz ama muhtarlarımızla yapmış olduğumuz görüşmede bütün vatandaşlarımızla bir araya geldik saymamız mümkün. Bana bağlı birimler, ilçelerimizde kaymakamlarımıza bağlı birimler kapılarını özellikle muhtarlarımıza sürekli açık tutacaklar. Varsa bir eksiğimiz, bir problem birinci dereceden muhtarlarımızın dilinden dinleyip onları çözmeye çalışacağız. Bize gelen dönüşlerden de onu anladık ki devletimizin kapıları vatandaşımıza açık” dedi.

“FERDİ BAŞARIYA DEĞİL EKİP BAŞARISINA TALİBİZ”

Ferdi başarıların sona erdiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir ekip başarısından yana olduklarını söyledi.  Kütahya için iş birliğine vurgu yapan Vali Nayir, “Bir ekipte başarı isteniyorsa ekip çalışmasının önemine dikkat çekmek lazım. Bizler tek başımıza bir işi halletmekten ziyade ekibin başarısına talip oluyoruz. Muhtarlarımızla, ilçe idare şube başkanlarımızla, il idare şube başkanlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, üniversitemizle hepsiyle bir araya gelerek başarının elde edileceğine inanıyoruz. Ferdi başarıların dönemi geçti artık ekip başarılarının dönemi var diye inanıyoruz. Arkadaşlarımızla da bu ekip ruhunu oluşturmaya çalışıyoruz. Merkezi yönetim, yerel yönetim ve muhtarlar işbirliğinde çok daha iyi şeyleri başaracağımıza inanıyoruz. İstişarenin önemine inanıyoruz, sizlerin bize getireceği değerlendirmeleri, fikirleri kıymetli olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA ÇEVRE İLLERDEN DAHA İYİ DURUMDA”

Kütahya’nın hizmet ve imkan noktasında çevre illerden daha iyi bir noktada olduğunun da altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya İl Özel İdaresi’nin bütçe sıkıntısı yaşamadığını aktardı. Vali Nayir, “KÖYDES’ten bir önceki sene 7 milyon TL gelen ödenek bu yıl 21 milyon TL olarak geldi. 3 senelik programımızı grup yolları ağırlıklı olmak üzere hazır hale getirdik ve gönderdik. Bu sene bir farklılık daha yaptık. Asfalt işimizi daha da hızlandırmak için hizmet satın alımını daha genişleterek yaptık ve bundan olumlu sonuç aldık. Dolayısıyla bizim tecrübemiz de arttı bu konuda, daha güzel iş yapar hale geldik. 5-6 yıl içerisinde bizim yollarımız karayolları standardına gelmiş olacak, köy yollarımız da dahil olmak üzere. Kütahya çevre illerle kıyaslandığında onların önünde. Köylere götürülen hizmetler olarak bakıldığında su, kanalizasyon, yol yönünde çevre illerin önünde. 3 adet asfalt plent tesisimiz var. Kendi nüfusumuzla kıyaslarsak çevre illerde bu yok. Bizim köye götürülen işlerimizdeki altyapımız, imkanlarımız da daha iyi durumda. Ancak bu kadar olur, bundan fazlasını beklemeyin demiyoruz. İyinin iyisi devamlı vardır, siz zorlayın biz de gayret edelim daha iyisini yapmaya çalışalım” diye konuştu.

“SUYU OLMAYAN KÖYÜMÜZ YOK”

Su konusunda ise bütçe sıkıntısı yaşanmadığına dikkat çeken Vali Nayir, “Su kaynağını bulma, verimli hale getirme sıkıntımız var. Bizim suyu olmayan köyümüz yok ama suyu problemli köylerimiz var. Ya elektrikten dolayı çekemedikleri ya da arsenikten dolayı içemedikleri su var. Su ihtimali olup da bizim sondaj vuramayacağımız bir yer yok. Yol gibi değil, su işinde daha geniş elimiz. İçme suyunda eğer uygun, problemsiz kaynaklar varsa biz gerekli çalışmaları yaparız. Muhtarlarımız içme sularında mutlaka dikkatli olsunlar. Depolarımızı mutlaka bakımlı halde tutalım, çalışmayan klorlama cihazımız olmasın. En faydalı işlerden biri köyün içme suyu deposunu mazbut hale getirmek” dedi.

“KURBAN HIRSIZLIĞI VE TELEFON DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT”

Vali Ahmet Hamdi Nayir mahalle ve köy muhtarlarını kurban hırsızlığı ve telefon dolandırıcılığına karşı da uyardı. Vatandaşların bu doğrultuda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Nayir, “Emniyetimiz telefon dolandırıcılarına iyi bir darbe vurdu ancak onlar yine devam ediyorlar. Başta muhtarlarımız dolandırıcıların oyununa gelmeyecek, vatandaşları da bu konuda ihtar edecekler. Hiçbir zaman ne kaymakam, ne vali, ne savcı, ne de emniyet ve jandarma sizlerden telefonla bir şey istemez. Hiçbir zaman kaymakamlıktan biri gelip de size para vermez, böyle bir usul yok. Eğer size Sosyal Yardımlaşmadan para çıktıysa oraya çağrılırsınız, orada verilir. Öte yandan Kurban Bayramı yaklaşıyor, hayvan hırsızlıklarına karşı dikkatli olmalısınız. Biz elimizden geldiği kadar ilçelerimizi, yollarımızı kameraya kavuşturmaya çalışıyoruz ama kısa zamanda bitirilecek bir iş değil” diye konuştu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmasının ardından mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını ve taleplerini paylaştı. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Nayir, sorunların gecikmeden çözümünü istedi ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.