VALİ NAYİR’DEN TKK KÜTAHYA BÖLGE BİRLİĞİ’NE ZİYARET

Gündem Yayın: 26 Kasım 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 26.11.2016 12:33:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3122 okunma
Google News

VALİ NAYİR’DEN TKK KÜTAHYA BÖLGE BİRLİĞİ’NE ZİYARET
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkezi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkezi Birliği Genel Müdür Yardımcısı Fatih Zekeriya Yerlikaya, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkezi Birliği Kütahya Bölge Müdürü İlyas Kılınç yer aldı. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkezi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, faaliyetleri hakkında Vali Nayir’e bilgiler verdi.

“KOOPERATİFÇİLİK ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”

Avrupa’yı kalkındıran kooperatifçiliğin Türkiye’de istenilen sonucu vermediğini kaydeden Vali Ahmet Hamdi Nayir başarısız çalışmaların kooperatifçiliğin imajını zedelediğini söyledi. Kooperatifçilikte yeni bir usul ve anlayışla yola devam edilmesi gerektiğini dile getiren Vali Nayir, “Sizler, kamu kooperatifi görünümündesiniz. Dünya’yı ve Avrupa’yı ayağa kaldıran kooperatifçilik Türkiye’de yanlış örneklerle sıkıntıya uğradı. Görev yaptığımız yerlerdeki sulama kooperatifleri veya üretim kooperatiflerine baktığımızda sizin dışınızdaki kooperatiflerde güzel örnekler bulmak zor. İşi bilen, profesyonel ekiplerin başa geçmediği ve kooperatiflerin statü olarak görüldüğü için ne yazık ki başarılı olunamıyor. Kötü örnekler de güzel örneklerin önünü kesiyor. Bu yüzden sizlere de farklı bir görev düşüyor. Kooperatifçilik anlayışını değiştirecek bir usulü Türkiye’ye yerleştirebilirsiniz. Yoksa iktisat tarihinde biz okuduğumuzda Avrupa’nın kalkınmasında kooperatifçiliğin çok büyük önemi olmuş. Millet bir araya gelerek üretim ve tüketim kooperatiflerini oluşturmuş ve birçok sorunun çözümünü orada bulmuş ama ne yazık ki Avrupa’da elde edilen başarıya Türkiye’de ulaşılamamış” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği’nde sergilenen ‘Eski Tarım Aletleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.