VALİ NAYİR’DEN ATATÜRK ANADOLU LİSESİNE ZİYARET

Gündem Yayın: 08 Aralık 2017 - Cuma - Güncelleme: 08.12.2017 08:53:29
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2715 okunma
Google News

VALİ NAYİR’DEN ATATÜRK ANADOLU LİSESİNE ZİYARET
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret etti. 

Okul müdürü Osman Türker Könül tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger eşlik etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir okuldaki ziyaretine 9. Sınıf öğrencileriyle başladı. Öğrencilerin kimya, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine katılan Vali Nayir öğrencilerle sohbet etti, nasihatler verdi. 

“ÖNCELİĞİNİZ İYİ İNSAN OLMAK OLSUN”

Öğrencilerin hedeflerini şimdiden belirlemesini isteyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Artık çocuk yaşınızı geçtiniz lise çağınıza geldiniz. Bizler ve aileleriniz de sizlerden beklentilerini yükseltti. Dolayısıyla sizler bugünden, bu yıldan itibaren hayatınıza yön vermiş olmanız lazım. Ne olursanız olun yapmış olduğunuz işin en iyisini yapmaya çalışın. Her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmak sizlerin hayatında önemli bir yer tutsun. Zekanız, kavrayış kabiliyetinizle en yüksek döneme girmiş oldunuz. Bundan sonra hayat hakkındaki tespitlerini, hedeflerinizi daha iyi belirlemeniz lazım. Her gruptan insana ihtiyacımız var. Hedeflerinizi büyük tutun. Ailelerinizin, milletimizin, bizlerin sizlerden beklentileri büyük. Hamdolsun okullarımız eskiye oranla çok daha iyi şartlara ulaştı. Dolayısıyla bizler sizlerden daha fazla çalışıp, daha büyük hedefler isteme hakkına sahibiz. Sizler o konuda kendinize güvenin, daha büyüğüne talip olun. Elinizdeki şartlar bunları oluşturmaya müsait. İnşallah daha iyisini elde etmiş olursunuz” dedi.

“MAKAMLARIMIZI SİZE BIRAKMAYA HAZIRIZ”

10. sınıfların biyoloji ve sosyal etkinlik dersleri ile 11. sınıfların matematik dersine katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, imkansız diye bir şey olmadığını söyledi ve Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ı örnek gösterdi. Vali Nayir, “Sizlerin öğrenme hevesinize ihtiyacımız var. Daha hevesli, daha istekli olarak dersleri öğrenmeye gayret ederseniz bu ülkenin geleceğinde daha büyük söz sahibi olmuş olursunuz. Gençler ailelerinin kendilerine tanıdıkları imkanlarla, okullarının kendilerine tanıdıkları imkanlarla daha iyisini gerçekleştirebilirler. Bu sıralar sizler için çok önemli. Hayatınızı şekillendireceğiniz dönem içerisindesiniz. Bugünlerde neye hevesli, neye istekliyseniz onları iyice belirleyin, hedefinizi de öyle koyun ve gerçekleştirmeye çalışın. İmkansız diye bir şey yok. Siz istedikten sonra en güzelini başarırsınız. Sizden daha iyi yerlere gelmiş olanlar belki de bugün sahip olduğunuz imkanlara sahip değildi. Nobel Ödülü almış Aziz Sancar çok zor şartlarda okumuş. Kendi köyünden başka bir köye kadar yürüyerek gidip gelmiş, birleştirilmiş sınıflarda okumuş; ama bugün dünyada ismini duyuran Nobel Ödülünü alabilecek bir seviyeye kendisini ulaştırmış. Sizler de önce kendinize inanırsanız, biz inanıyoruz ki bizim gerçekleştirdiğimizin daha iyisini başaracak durumdasınız. Bizler yerlerimizi size bırakmaya hazırız” diye konuştu.

“İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ GÜÇ EĞİTİLMİŞ İNSAN GÜCÜ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir öğretmenlerle de bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada ayakta kalması için yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu belirten Vali Nayir, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz; başarısızlara, zayıflara hayat hakkı tanınmadığı bir coğrafyadayız. Başarılı olmak için de en ihtiyaç duyduğumuz güç eğitilmiş insan gücü. Ahlaki, üretici yapısıyla, iyi bir vatandaş olarak iyi eğitilmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Büyük dünya savaşlarında batmış olan Almanya, Japonya gibi ülkeler yetişmiş insan güçleri sayesinde çok kısa zamanda arayı kapattılar ve yine dünyanın önderleri haline geldiler. Bizlerin de yeraltı madenlerimize çok fazla güvenmememiz lazım, insanlarımıza güvenmeliyiz. Bunun da yolu sizlerden geçiyor. Eğer çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlarsanız bu coğrafyada ayakta kalma imkanımız daha fazla olacak. Yoksa görüyorsunuz bizi burada batırmak için herkes iş birliği yapmış durumda. Ne yapsak ki Türkiye’nin gündemini farklılaştırsak, zora soksak diye bir gayret içerisindeler. Bu yüzden çocuklarımıza sizler güveninizi daha fazla htirmelisiniz” dedi.

“MERHAMET MEDENİYETİYİZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in Atatürk Anadolu Lisesinin en fazla mülteci öğrencinin eğitim gördüğü lise olduğunu hatırlatması üzerine konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, bin yıldan bu yana tüm mazlumların umut bulduğu toprakların Türk toprakları olduğunu söyledi. Merhamet duygusunun gelecek nesillere de mutlaka aktarılması gerektiğini kaydeden Vali Nayir, “Biz Kütahya olarak mülteci noktasında çok fazla nüfusa sahip bir il değiliz. Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Hatay gibi iller de sayı çok fazla. 7 bin civarında memleketini terk etmiş gelmiş misafirimiz var. 1,5 yıllık süre içerisinde gördüğüm kadarıyla problemimiz yok, halktan bir tepki de yok. Eğitimin içinde tutmaya çalışıyoruz mülteci çocuklarımızı, bu bizim görevimiz olmalı. İnsanlık görevi olarak ilimize gelen öğrencileri de eğitimden uzak tutmamamız lazım. En azından ülkemizi sevmeleri, dilimizi öğrenmeleri çok önemli hususlar. Okullarımız da bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Bin yıllık medeniyetimizi tek kelimeyle ifade edin deseler, benim bulabildiğim en güzel kelime ‘merhamet’ kelimesi. Dünyanın hiçbir ülkesine, milletine nasip olmayan böyle bir vasfımız var bizim. En merhametli kültüre sahip milletlerden biriyiz biz. Herkes dünyayı sömürmeye çalışırken, biz elimizdekini dünyayla paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermişiz. Bunu çocuklarımıza, gelecek nesillere anlatabilmemiz lazım. O merhamet duygularından çocuklarımızın da nasiplenmesi lazım. İnşallah öğretmenlerimiz bu duyguyu çocuklarımıza vermede başarılı olurlar” diye konuştu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.