VALİ NAYİR 2. ULUSLARARASI GELENEKSEL OKÇULUK FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Kültür Yayın: 21 Ağustos 2016 - Pazar - Güncelleme: 21.08.2016 18:12:44
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3441 okunma
Google News

VALİ NAYİR 2. ULUSLARARASI GELENEKSEL OKÇULUK FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI
Kütahya Belediyesi ile Germiyan Okçular Tekkesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali Ödül Töreni gerçekleştirildi. 

Kütahya Belediyesi Atlı Spor Kulübü Tesislerinde düzenlenen ödül törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş ile Fatih Kölgeli, İstanbul Okçular Vakfı Genel Sekreteri Cengiz Toksöz, Germiyan Okçular Tekkesi Başkanı Halil Kuyu, STK Temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. 

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehteran takımının gösterisiyle başlayan Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali Ödül Töreninin açılış konuşmasını Germiyan Okçular Tekkesi Başkanı Halil Kuyu yaptı. Kuyu, festivale Endonezya, Malezya, Azerbaycan, Ukrayna, Kırgızistan ve Türkmenistan ile Türkiye'den 60 farklı kulüpten 580 okçunun katıldığını söyledi. 

KAMİL SARAÇOĞLU: KÜTAHYA’YI OKÇULUĞUN MERKEZİ YAPACAĞIZ

Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali’nin Türkiye’de ilk defa Kütahya Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu konuşmasına şehitlere Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı. Okçuların Türk – İslam Ordularında önemli zaferlere imza atmış bir birlik olduğunu dile getiren Başkan Saraçoğlu, “Geçmişte var olan kültürümüzü gelecek nesile de aktarmalıyız. Daha geniş kapsamlı bir festival düşünüyorduk ancak 15 Temmuz’dan bu yana yaşadığımız süreç sebebiyle bazı eksiklerimiz oldu. Amacımız Kütahya’yı okçuluğun merkezi yapmak. Tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürecek ve etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
VALİ AHMET HAMDİ NAYİR: BİZİ YILDIRAMAYACAKSINIZ

Vali Ahmet Hamdi Nayir de konuşmasına şehitleri anarak başladı. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “15 Temmuz’da başlayan ihaneti boşa çıkarmak için vermiş olduğumuz 250 şehidimizi, daha sonra Van’da, Elazığ’da Bitlis’te, Gaziantep’te verdiğimiz şehitlerimizi hep birlikte rahmetle, minnetle anıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara bu gibi organizasyonlarda gösterdiğimiz birlik ve beraberlik mesajını Kütahya’dan da onlara gönderip bizi yıldıramayacaklarını burada ifade etmek istiyorum” dedi. 

“HEM KÜTAHYA’YI TANITIYOR HEM DE TARİHİMİZİ HATIRLATIYORUZ”

Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali’nin Kütahya ev sahipliğinde düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Nayir, “Spor 7’den 70’e her ferdimiz için önemli. Bu spor dalı aynı zamanda bizim tarihimizden, kültürümüzden biz iz taşıyorsa, bize milli birlik ve beraberliğimizi, tarihimizi yeniden hatırlatıyorsa ikinci bir önemi de beraberinde getirmiş oluyor. Kütahya gibi tarihiyle ve kültürüyle övünen bir şehirde gönül arzu ederdi ki Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali’nin de 42’ncisini düzenlemiş olalım. Geç de kalınsa 2’ncisiyle başlayan festivalin gelecek yıllarda artarak devam edeceğine inanıyorum. Son yıllarda hep görüyor ve seviniyoruz ki ata sporlarımıza olan ilgi büyük bir ölçüde milletimiz içinde yayılarak gelişmekte ve istenilen, olması gereken yere doğru yerleşmeye başlamaktadır. Bizler de bu faaliyetin içerisinde yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir taraftan ilimizi tanıyor, diğer taraftan tarihimizde ve kültürümüzde yer alan okçuluk gibi bir sporun hayat tarzı olarak tarihimizin, kültürümüzün, inancımızın hangi değerleri yansıttığını gösteren bir çalışma olarak burada gençlerimize tekrar hatırlatma gereğini duyuyoruz. Bu çalışmanın devam eden ve geleceğe iz bırakan bir çalışma olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ‘Hareketli Puta Erkekler’ kategorisinde birinci olan Kenan Özcan’ın ödülünü Vali Ahmet Hamdi Nayir, ikinci Cüneyt Buzlu’nun ödülünü İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, üçüncü olan Ceyhun Destire’nin ödülünü ise Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kölgeli verdi. 

‘Hareketli Puta Bayanlar’ kategorisinde birinci olan Hürrem Sultan Özcan ödülünü Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’dan alırken, ikinci olan Melike Karalı İstanbul Okçular Vakfı Genel Sekreteri Cengiz Toksöz’den, üçüncü olan Kevser Atasoy ise ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş’ın elinden aldı. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.