VALİ DR. ÖMER TORAMAN VAKIF ESERLERİNİ İNCELEDİ

Gündem Yayın: 26 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 26.11.2018 18:25:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2239 okunma
Google News


Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eserlerde incelemelerde bulundu.
 
Vali Dr. Ömer Toraman’a, Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın eşlik etti.
 
Vali Dr. Ömer Toraman ziyaretlerine 15. yüzyıl eserlerinden olan ve Osmanlı emirlerinden Bicaroğlu Arslan Bey tarafından yaptırılan Meydan Cami’si ile başladı.
 
Vali Dr. Ömer Toraman daha sonra sırasıyla, II. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında İmadüddin Hezar Dinari’nin 1236'da yaptırdığı Balıklı Cami’si ile Balıklı Hamamı, 15. yüzyıldan kalma Şeyh Muslihiddin Mescidi, Müftüzade İbrahim Ethem Bey tarafından 1855 yılında yaptırılan Mollabey Cami’si, Mes'ud Paşa tarafından 1860 yılında yaptırılan Mesudiye Cami’si yanında yer alan Şeyh Salih Efendi Türbesi’ni, Germiyanoğlu Süleyman Şah zamanında yaptırılan Analıca Mescidi’ni, 14 y.y. da Mevlevihanenin semahanesi olarak inşa edilen tarihi Dönenler Camisi ile imarethane, Seyyid Nureddin Efendi'nin torunu Şeyh Mehmed Efendi tarafından 1377'de yaptırılan Kurşunlu Cami’si, 16. yüzyıl eseri Şengül Cami, Ahi Arslan Mescidi ile Kadı Şeyh Mescidi’ni ziyaret etti.
 
Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Vali Dr. Ömer Toraman’a eserler hakkında bilgiler verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.