Vali Ali Çelik, ilçe kaymakamlarıyla KOVİD-19 tedbirlerini değerlendirdi

Gündem Yayın: 16 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 16.04.2021 13:53:39
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
912 okunma
Google News
Vali Ali Çelik, 12 ilçe kaymakamıyla video konferans yöntemiyle “Kovid-19 Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı” yaptı. Toplantıda; merkez ve 12 ilçenin vaka sayıları, hastane durumları, uygulanan tedbirler ile kısmi kapanmada uygulanacak tedbirler değerlendirildi.

“TEMASLILARI GİZLEMEYİN”

Mutasyonlu virüs sebebiyle vakalarda hızlı bir artış yaşandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, “Vakalar arttıkça hastaneye yansımalar oluyor.  Koronavirüsün hayatımızdan bir an önce çıkması için gayret gösteriyoruz; fakat izolasyon kurallarına riayet etmeme ve temaslı kişileri gizleme gibi toplum sağlığını riske atan ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Testi pozitif çıkan vakalarımız temaslı oldukları kişileri mutlaka filyasyon ekiplerimize bildirsinler” dedi.

“SAĞLIK SİSTEMİMİZ SIKINTIYA GİRMEMELİ”

Kısmi kapanma sürecinde tedbirlerin hassasiyetle uygulanmasını isteyen Vali Ali Çelik, “Geldiğimiz aşamada yoğun bakım ve hastaneyi zorlayan bir süreç yok; ama bu artış hızıyla gidersek sağlık sistemimiz sıkıntıya girecek. Tedbirlere ne kadar riayet edersek salgını o kadar çabuk atlatırız” dedi.

MAHALLE BAZLI GÖREVLENDİRME

Geniş kapsamlı denetimlerin artırılacağını ve mahalle bazlı görevlendirme yapılacağını kaydeden Vali Çelik, “Amacımız ceza yazmak değil, rehberlik etmek ve bilgilendirmek. İl merkezimizde ve ilçelerimizde geniş kapsamlı denetimler gerçekleştireceğiz. Başta kaymakamlarımız olmak üzere kolluk kuvvetlerimiz, daire müdürlerimiz ve kamu personelimiz vatandaşımızı bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve koronavirüsle etkin mücadele için sahada olacak. Suiistimal edici davranışlarla karşılaşılması halinde de gerekli işlemler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Vali Çelik’in koordinasyonundaki toplantıya; Vali Yardımcıları Dr. Halil İbrahim Ertekin ile Aydın Börü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ile İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş katıldı. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.