Vali Ali Çelik, Büyükelçi Viktor Matis’i ağırladı

Gündem Yayın: 13 Temmuz 2021 - Salı - Güncelleme: 13.07.2021 22:01:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1034 okunma
Google News
Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Ali Çelik’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Vali Ali Çelik tarafından karşılanan Büyükelçi Viktor Matis misafirperverliğinden dolayı Vali Çelik’e teşekkür ederek Şeref Defterini imzaladı.

Büyükelçi Matis’i Kütahya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Çelik, Macaristan Milli Kahramanı Lajos Kossuth’un Osmanlı döneminde Kütahya’da misafir edilmesiyle başlayan dostluk bağının her alanda artarak devam etmesini diledi. 

Kütahya’nın Macaristan için önemli olduğunu dile getiren Matis, “Lajos Kossuth Müzesi, tarihi bağımızın devamında çok önemli rol oynuyor. Tamamı restore edildi ve çok iyi bakılıyor, teşekkür ediyoruz” dedi.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.