VALİ AHMET HAMDİ NAYİR YEŞİLAY HEYETİNİ KABUL ETTİ

Gündem Yayın: 06 Aralık 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2017 12:44:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2527 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR YEŞİLAY HEYETİNİ KABUL ETTİ
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya’ya gelen Yeşilay Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Vali Nayir’in makamındaki ziyarette Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Nuri Çetin ile yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.
 
Yeşilay'ın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yeşilay Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun, Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu, Türkiye'nin aynı dönemde hem bağımsızlık hem de bağımlılıklara karşı mücadele verebildiğini kaydetti.  

“YEŞİLAY VE KIZILAY KÖKLÜ KURULUŞLARIMIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Yeşilay’ın önemine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yeşilay ve Kızılay’ı köklü kuruluşlar olarak kendimizin birer parçası olarak görüyoruz. Her geçen gün de kıymetleri artıyor. Dünya her yeni bir boyuta ulaştığında Yeşilay ve Kızılay gibi teşkilatların daha farklı ihtiyaçlara cevap verdiğini biz yeniden görmüş oluyoruz. Bağımlılık dediğimiz hadisenin teknolojiyle birlikte farklılaştığını, yalnızca alkol ve sigara olmadığını, daha farklı bağımlılıkların da ortaya çıktığını görünce Yeşilay bir daha tazelenmiş oluyor. Aynı bakış açısıyla Kızılay’a da baktığımızda dünyada meydana gelen afetlerin, sıkıntıların sayısı arttıkça onlara bir daha ihtiyaç çıkmış oluyor” dedi.

“ÇOCUKLARA KIYMET VERİN, ÜMİTSİZ BIRAKMAYIN”

Yeşilay’ın Kütahya’da ciddi çalışmalar yapmasından mutluluk duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir çocukları bağımlılığa iten en önemli nedenlerden birinin ümitsizlik olduğunu söyledi. Vali Nayir, “Yeşilay açısından baktığımızda Kütahya’da daha farklı bir yapıyla karşılaştım. Daha kurumsallaşmış, daha geniş bir çerçevede hizmet veren bir yapı. Özellikle spor faaliyetleriyle çocuklarımızın, gençlerimizin hayatını, gününü dolduracak bir faaliyet içerisine girilmiş. Zaman zaman arkadaşlarımız sıkıntı çekmişler, spora verdikleri önemden dolayı eleştiri almışlar. Uyuşturucunun kötülüğünü anlatırken merak uyandırma durumunuz olabiliyor. Bunun yerine o çocuğun hayatını doldurun, kıymet verin. Siz bu çocuğu kıymetli bilirseniz, çocuk pikniğiyle, sporuyla hayata bağlanırsa uyuşturucudan ister istemez uzak duracak. Asıl önemli olan çocuğu hayata bağlamak, ümitsiz bırakmamak. Kötü alışkanlıkların hepsinin temelinde ümitsizlik var” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.