VALİ AHMET HAMDİ NAYİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR

Gündem Yayın: 14 Haziran 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 14.06.2017 12:51:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2795 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait tarihi camilerde incelemelerde bulundu. 

Vali Nayir ziyaretlerine, 1509 yılında yaptırılan Kütahya Karagöz Ahmet Paşa Cami ile başladı. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra 1487 yılında II. Yakup Beyin Subaşısı Hisar Beyi oğlu Mustafa Bey tarafından yaptırılan Saray Cami, Kütahyalı Gazi Hasan Paşa’ya ait 14. yüzyıl yapısı Şeyh Buhari Türbesi, 1911 yılında yaptırılan Küpecik Cami, 19. yüzyıl yapısı Bülbül Cami, 19. yüzyıl yapısı olduğu düşünülen Deveyatağı Mescidi ile 1573 yılından yaptırılan Hatuniye Cami’ni ziyaret etti. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın eşlik etti.

Tarihi camileri tek tek inceleyerek bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir tarihi camilerin ecdat mirası olduğunu ve mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Tarihi camilerin birer emanet olduğunun altını çizen Vali Nayir eserlerin gelecek nesillere de sağlıklı şekilde aktarılması için gerekli gayreti göstereceklerini kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.