VALİ AHMET HAMDİ NAYİR GÖÇMENLERLE BULUŞTU

Gündem Yayın: 20 Aralık 2016 - Salı - Güncelleme: 20.12.2016 10:14:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2930 okunma
Google News


Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü sebebiyle Kütahya’da yaşayan mültecilerle bir araya geldi. 

Suriye, Afganistan, Irak ve Somalili birer temsilcinin katıldığı programda Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Göç İdaresi Müdürü İsmail Fatih Tüzen eşlik etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen programda Vali Nayir göçmenlerle konuşarak istek ve taleplerini dinledi. 

Kütahya’da 5 bin göçmenin yaşadığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Dünya genelinde baktığımızda büyük bir nüfus mülteci pozisyonunda. Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde mültecilerle ilgili değişik çalışmalar yapılıyor, bunun sosyal ve ekonomik yönleri araştırılıyor. Eğitim, sağlık ve istihdam yönünden mültecilerin durumu değerlendiriliyor. İlimizde 5 bin civarında yabancıyı misafir ediyoruz. Valiliğimize düşen ölçülerde sizlerin ihtiyaçlarını tespit edip onlarla ilgili çalışma yapmaya da gayret ediyoruz. Tarihe baktığımızda Anadolu coğrafyası sizler gibi birçok insana ev sahipliği yapmış. Bugün de sizler bizlerin misafirlerisiniz. Diliyoruz ki hayatınızın zorluklarını aşacağınız bir zaman yaşamış olursunuz. Değişik milletlerin birer temsilcisi olarak sizlerle bir masa etrafında buluşup Birleşmiş Milletler’in bir örneğini gösterelim istedik” diye konuştu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında göçmenlerin evine de konuk oldu. 

Irak’tan göçen ve 4 yıldır Kütahya’da yaşayan Züheyr Amir ile Zikra Amir çifti ve çocukları tarafından karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Münevver Nayir aile ile bir süre görüşerek genel durumları hakkında bilgiler aldı. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.